Hírek

[2017.08.31.]

Változik az SMS szolgáltatás

2017. november 01-től a jelenleg alkalmazott SMS szolgáltatás megváltozik.

Tovább >>

A részletekről itt olvashat

[2017.08.11.]

Küldöttgyűlés 2017.augusztus 28-án.

Helyszín: Szeged Utcai Szabadidőpark, Debrecen (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 ) Időpont: 17.30.

Tovább >>

 Dokumentumok letöltése ITT

[2017.08.02.]

Változik az internetbank rendszer!

Tájékoztató a NetB@nk szolgáltatáshoz tartozó internetbank rendszer váltásáról

Tovább >>

 A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2017. október 2-val a NetB@nk internetbank rendszert kivezeti és a korszerűbb, szélesebb körű szolgáltatásokat nyújtó Electra Internet Banking szolgáltatás használatát teszi lehetővé Ügyfelei számára!

Az erről szóló részletes tájékoztatást ITT olvashatja.

[2017.06.30.]

Tájékoztató

Tájékoztató takarékszövetkezeti tagok részére egyesüléssel kapcsolatban

Tovább >>

ITT

[2017.05.05.]

Küldöttgyűlés 2017.05.22-én!

Értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2017. május 22-én 14.00 órától küldöttgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

Tovább >>

  A kapcsolódó dokumentumok ITT elérhetőek

[2017.03.24.]

Küldöttgyűlés 2017.04.10-én!

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2017. április 10-én 15.00 órától küldöttgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

Tovább >>

 A kapcsolódó dokumentumok ITT elérhetőek

[2017.02.13.]

SZJA Igazolás

SZJA Igazoláshoz információk

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) szerint több feltétel együttes fennállása esetén jogosult a magánszemély a lakáshitel törlesztés utáni személyi jövedelemadó kedvezmény igénybevételére. A feltételrendszer egyik lényeges eleme az, hogy a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető a kedvezmény.

A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben mindazon ügyfele részére automatikusan megküldte a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást, amely hitelek megfeleltek a 2006. december 31-én hatályos Szja. tv. 38.§-ában foglalt feltételeknek.

A már említett időbeli korlátozástól függetlenül, (azaz, akik 2006. év előtt is törlesztették már hitelüket) – az Szja. tv. meghatározottak szerint az előző szabálytól eltérően – további években is biztosítja a kedvezmény igénybe vételének lehetőségét. A törvény szerint, az említett 1 + 4 éves időbeli korláton túl, azok jogosultak a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményre, akiknek – a felvett hitel (külön jogszabály szerinti) megelőlegező kölcsönnek minősül, vagy – a hitel igénylője a hitel igénylésekor nem volt jogosult (a külön jogszabály szerinti) lakásépítési kedvezményre, illetve megelőlegező kölcsönre és az adott évben (jelen esetben 2016. adóévben) családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van.

A megelőlegező kölcsönre, lakásépítési kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. sz. rendelet (továbbiakban: rendelet) tartalmazza. A rendelet 5/A. § (2) bekezdése szerint megelőlegező kölcsönt gyermektelen vagy egygyermekes fiatal házaspár, – azaz olyan házaspár, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét – kérhetett a jövőben megszületendő gyermek (ek)re tekintettel. A megelőlegező kölcsönt csak új lakás felépítésére, vásárlására lehetett igénybe venni (családi ház és ikerház tetőterében épített, vásárolt lakás esetében nem). A megelőlegező kölcsön sajátossága, hogy az adósoknak a törlesztést a gyermekvállalási határidő eredménytelen letelte után kell megkezdeniük.

Ha a kölcsön egésze megelőlegező kölcsön volt, akkor abban az esetben merül fel a törlesztési kedvezmény érvényesíthetősége, ha a vállalt gyermek nem született meg vagy az adósok elváltak, mielőtt gyermekvállalásukat teljesítették volna, és a kölcsön törlesztése már 2007. január 1-je előtt megkezdődött. Természetesen ilyen esetben is csak azokra az évekre érvényesíthető a kedvezmény, amikor az adósnak egyébként van már egy másik családi pótlékra jogosult gyermeke vagy a törlesztési időszakban születik gyermeke, aki után családi pótlék jár.

Érvényesíthetik a kedvezményt azok is, akik úgy vettek fel lakáscélú hitelt, hogy az nem megelőlegező kölcsön volt, mivel arra nem voltak jogosultak és/vagy lakásépítési kedvezményre sem voltak jogosultak, ha a felvett hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdték és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden olyan – a törvényben előírt feltételeknek egyébként megfelelő nem megelőlegező kölcsönként felvett – lakáscélú hitel esetén is (ha annak törlesztése 2007. január 1-je előtt megkezdődött) érvényesíthető a törlesztési kedvezmény a hosszabb időtartamban, amely mellett a lakás megszerzéséhez a hitelt igénylő(k) a lakásépítési kedvezményt (ún. „szoc.pol” kedvezményt) nem kapták meg (mert arra nem voltak jogosultak, illetve azt nem is kérték, mert úgy ítélték meg, hogy nem jogosultak rá) és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük. Amennyiben tisztelt ügyfelünk az előbbi feltételeknek megfelel, akkor a törlesztés hatodik évében és az azt követő években is jogosult lehet – az összes többi feltétel együttes vizsgálatának eredményétől függően –, a kedvezmény igénybevételére.

Az adókedvezmény érvényesítésének további feltételei lehetnek:– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 40 százaléka, feltéve, hogy
• a hitel alapján a magánszemély kamattámogatásban részesül, valamint
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 15 millió forintot nem haladja (nem haladta) meg.
A kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 30 százaléka, feltéve, hogy
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 10 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg.
A hitelfelvételnek a törvényben meghatározott lakás célokat kell szolgálnia;
A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmény maximális összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.

Az igénybe vehető adókedvezmény meghatározásakor figyelemmel kell lenni a törvény által meghatározott jövedelemkorlátra is. Az előbbi feltételek fennállásának vizsgálata a magánszemély kötelezettsége, hiszen Hajdú Takarék Takarékszövetkezetnek nem lehet tudomása pl. arról, hogy Önnek nincs-e esetleg más banknál is hitele, így az Ön által felvett hitel(ek) összege meghaladja-e a 15 vagy a 10 millió forintot.

A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet minden ügyfele részére pótlólag kiállítja az igazolást, amennyiben az ügyfél az időbeli korlátot meghaladó időszakra vonatkozó kedvezmény érvényesítésére előírt feltételeknek megfelel és a honlapunkon elhelyezett nyomtatványt kitöltve kéri az igazolás kiállítását. Az aláírt nyomtatványt faxon, postai úton küldhető meg vagy személyesen is átadható bármely kirendeltségen.

Természetesen azon ügyfeleinknek is pótoljuk vagy javítjuk a már megküldött igazolást, akik esetleg nem kapták meg, vagy elvesztették az igazolás. Az SZJA igazolással kapcsolatos további felvilágosításért kérjük hívja a 06/52/422-767 /130-as számot vagy keresse fel személyesen elsősorban a Debrecen, Bethlen u. 6-8. sz. alatti, vagy bármely más kirendeltségünket!

 Nyomtatvány letölthető ITT

[2017.02.09.]

Szerver karbantartás 2017. 02.27-én

Az SMS továbbító és E-banking szerverek karbantartását (operációs rendszer frissítés) 2017. február 12-én (vasárnap) 21 óra és éjfél között végezzük.

Tovább >>

A karbantartás ideje alatt az alkalmazások le lesznek állítva, az SMS szolgáltatás szünetelni fog, amely az alábbi rendszerek által generált SMS-eket érinti:

· NetBOSS
· Duna NetBOSS
· Új NetBOSS (Moonsol)
· Electra Internetbank
· E-Banking Strázsa
· Eurobank
· Netbróker

A karbantartás végeztével a fent jelzett időszakban készült SMS-ek (pl.:aláíró, kártya) továbbításra kerülnek

[2017.01.23.]

Fejlesztés az internetbanki felületeken

2017. január 24-től az EIB és Netb@nk felületén is lehetőség nyílik SEPA Credit Transfer megbízás rögzítésére.

Tovább >>

 2017. január 24-től kezdődően az Electra Home Banking és Internet Banking felületeken is lehetőség nyílik SEPA Credit Transfer megbízás rögzítésére.

Az Electra rendszerekben SEPA Credit Transfer megbízás az Új megbízás/SEPA Credit Transfer menüpontban kezdeményezhető az alábbi adattartalom kötelező megadásával:
- Kedvezményezett neve
- Kedvezményezett IBAN számlaszám
- Átutalás összege
- Terhelés értéknapja
A kötelező adatokon túlmenően opcionális adatkör is megadható. Ezen adatok rögzítéséhez a megbízás rögzítésének felületén található „+” jelekre kattintva nyithatóak le az adatok megadására szolgáló további képernyők dobozai.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bankon belüli, SEPA feltételeknek megfelelő deviza átutalás jelenleg nem indítható az Electra felületén. Ezen megbízásokat – további értesítésig - papír alapú megbízásként kérjük benyújtani.

[2017.01.17.]

2017.01.21-én szerver karbantartás

A 2017. január 21-i napzárást követően a BOSS adatbázis teljesítményének optimalizálása érdekében az éles Kisbanki Boss Rendszerben dump-load folyamatot hajtunk végre.

Tovább >>

A karbantartás várhatóan 5 órát vesz igénybe.
Ez idő alatt A BOSS adatbázis szerverek és a service-ek leállítása miatt az alábbi rendszerek csökkentett funkcionalitással lesznek elérhetőek:
- Electra
- NetBOSS

[2017.01.13.]

Devizaszünnapok 2017-ben

Tájékozódjon a 2017. évi devizaszünnapokról!

Tovább >>

 2017.évi devizaszünnapok időpontjai itt

[2016.12.13.]

Elektra szerver leállítása 12.17-én

2016. december 17-én szombaton az Electra szerver leállításra kerül.

Tovább >>

 Hitelintézet migrációs tevékenységek végrehajtása miatt a leállás 19:00-21:00 között 30 perces időtartamban várható.

[2016.12.13.]

Electra szerver karbantartás 2016 12.13-án!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Electra szerveren 2016.12.13-án (kedd) végzendő rendkívüli rendszerkarbantartás miatt az Electra Home Banking és Electra Internet Banking nem lesz elérhető 21:00 és 22:00 óra között.

Tovább >>

 .

[2016.11.29.]

EIB karbantartás 2016.12.03-án!

2016. december 3-án (szombat) Hitelintézeti migrációs tevékenységek végrehajtása miatt, az Electra szerver leállításra kerül. A leállás időtartama: 20:00-23:30 között várható.

Tovább >>

.

[2016.11.15.]

EIB karbantartás 2016.11.18-án!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. november 18-án (péntek) Hitelintézeti migrációs tevékenységek végrehajtása miatt, az Electra szerver leállításra kerül. A leállás időtartama: 20:00-23:30 között várható.

Tovább >>

 .

[2016.10.10.]

Felújítás a Mátyás király u. 29.sz. alatt!

A felújítás ideje alatt fiókunk zárva tart!

Tovább >>

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket,  hogy a 4029 Debrecen, Mátyás király u. 29. szám alatti kirendeltségünk 2016. október 10-től - várhatóan másfél hónap időtartamra - felújítás miatt zárva tart.

A felújítás ideje alatt kollégáink a 4025 Debrecen, Hatvan u.39. szám alatt nyújtanak teljeskörű pénzügyi szolgáltatást.

Ügyintézéssel kapcsolatosan az alábbi fiókjainkhoz is fordulhatnak:
4026 Debrecen, Bethlen u. 6-8.
4031 Debrecen, Kishegyesi u. 46.
4225 Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.

Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük.

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 

[2016.10.10.]

Küldöttgyűlés 2016.10.26-án

A HAJDÚ TAKARÉK Takaréksövetkezet 2016. október 26-án 14.30 órától Küldöttgyűlést tart.

Tovább >>

 Helyszín: Szeged Utcai Szabadidőpark, Debrecen

Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

A Küldöttgyűlés dokumentumai INNEN letölthetők.

[2016.10.05.]

Netb@nk leállás

2016. október 08-án 18.00 órától rendszerkarbantartás!

Tovább >>

2016 10.08.-án szombaton 18.00 és 20.00 óra közötti időszakban a NetB@nk rendszer karbantartását, operációs rendszer frissítését tervezzük végrehajtani. Ezen időszakban a rendszer semmilyen formában nem lesz elérhető az ügyfelek részére.

[2016.10.04.]

Közgyűlés 2016. 10. 21-én

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2016. október 21-én 13.00 órától közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

Tovább >>

 A a meghívó és a kapcsolódó dokumentumok ITT letölthetők.

[2016.09.14.]

EIB karbantartás 2016. 09.16-án.

Leállások várhatóak az EIB-en a migrációs tevékenységek végrehajtása miatt.

Tovább >>

 2016. szeptember 16-án (péntek) hitelintézeti migrációs tevékenységek végrehajtása miatt, az Electra szerver leállításra kerül.

A leállás várható időtartama: 20:00-24:00 között többször 30 perces időtartamban várható.

 

[2016.08.30.]

Nagyobb lesz az internetbank biztonság!

A Magyar Nemzeti Bank előírta az Electra Internet Bank biztonsági szintjének emelését.

Tovább >>

Az Elektra Internetbank megemelt biztonsági szintű lesz 

2016. szeptember 15.-én 22:00 órától

Ezen időpont után az Electra Internet Bank megfelelő működéséhez, használatához minimálisan az alábbi internet böngésző verzió, illetve operációs rendszer szükséges:

Böngésző:
- Google Chrome 30
- Mozilla Firefox 27
- Internet Explorer 11
- Microsoft Edge bármely verziója
- Opera 17
- Safari 7
- bármely más TLS v1.2 titkosítást támogató böngésző

Operációs rendszer:
- Microsoft Windows 7 / 8 / 8.1 / 10
- Microsoft Windows Phone 8.1 / 10
- Apple Mac OS X 10.9
- Apple iOS 7.1
- Linux OpenSSL 1.0.1l
- Android 4.4.2
- Oracle Java 8

Amennyiben az ügyfelek problémával találkoznak, javasolt a böngésző frissítése vagy újratelepítése, esetlegesen más böngésző használata.

[2016.07.27.]

Bővül a HAJDÚ TAKARÉK

A Debreceni Törvényszék Cégbírósága 2016 július 31-i időponttal bejegyezte az egyesülést.

Tovább >>

 A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet, mint befogadó, valamint a Hajdúdorog és Vidéke Takarékszövetkezet, továbbá a Tiszántúli első Hitelszövetkezet, mint beolvadók egyesülési kérelmének helyt adva a Magyar Nemzeti Bank H-EN-I-657/2016. határozatszámon az egyesülést engedélyezte. A Debreceni Törvényszék Cégbírósága 09-02-000644/150 számú végzésével a változást 2016. július 31-i időponttal bejegyezte. A HAJDÚ TAKARÉK az egyesülés által Hajdú-Bihar megyében Debrecenen kívül immár 35 településen lesz jelen, és 39 kirendeltségen szolgálja ki ügyfeleit.

[2016.07.18.]

Bankszünnap!

2016. augusztus 1-én bankszünnap!

Tovább >>

Tisztelt Ügyfeleink!

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2016. augusztus 1-én, hétfőn könyvelésre és pénztári szolgáltatásra kiterjedő bankszünnapot tart.
A bankszünnapot informatikai változások végrehajtása teszi szükségessé.

Megértésüket köszönjük!

[2016.06.22.]

Újabb MFB Pontok nyíltak kirendeltségeinken!

2016. Június 17-től -a debreceni mellett- már további 5 településen: is várja MFB Pont az érdeklődőket.

Tovább >>

Berettyóújfaluban, Hajdúszoboszlón, Hajdúsámsonban, Hajdúhadházon és Balmazújvárosban.

[2016.05.31.]

Közgyűlés 2016.06.16.

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2016. 06.16-án 16.00 órától Közgyűlést tart a debreceni Szeged Utcai Szabadidőparkban (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

Tovább >>

 A közgyűlés anyagai ITT

[2016.05.26.]

Megnyílt az első MFB Pontunk!

Debrecenben 2016. május 20-tól a Bethlen utcai kirendeltségünk várja a vállalkozásokat az első MFB-s hiteltermékkel - nulla százalékos ügyletikamat mellett.

Tovább >>

 Az MFB Pontok lehetőséget adnak arra, hogy az EU-s hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékeken kívül az MFB a saját, kedvező feltételekkel elérhető pénzügyi termékeit is minél több kedvezményezetthez juttassa el országosan. Az MFB Pontok hálózatának köszönhetően ezek a termékek egységesen,
egyszerűen és gyorsan eljutnak majd akár a kisebb településeken működő vállalkozásokhoz is.
Az év végéig összesen 442 darab MFB Pont jön létre: három Budapesten, huszonhárom a megyei jogú városokban, 159 a tízezer főnél nagyobb és további 257 az ennél kisebb lélekszámú településeken.
Hajdú-bihar megyében még további 13 Hajdú Takarék kirendeltségen létesül MFB Pont.

[2016.05.06.]

Közgyűlés 2016.05.24.

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2016. május 24-én 16.00 órától Közgyűlést tart a debreceni Szeged Utcai Szabadidőparkban (Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643 )

Tovább >>

 A Közgyűlés anyagai ITT

[2016.05.06.]

Küldöttgyűlés 2016.05.24.

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2016.május 24-én 15.00 órától Küldöttgyűlést hív össze.

Tovább >>

 Helyszín: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643
A küldöttgyűlés Hirdetménye és a napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések ITT elérhetőek.

[2016.05.02.]

Küldöttgyűlés 2016.05.18.

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2016. május 18-án 14.00 órától Küldöttgyűlést hív össze.

Tovább >>

Helyszín: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643

A küldöttgyűlés Hirdetménye és a napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések ITT elérhetőek.
 

[2016.05.02.]

Közgyűlés 2016.05.18.

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2016. május 18-án 18.00 órától Közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

A Közgyűlés anyagait ITT találja

[2016.03.05.]

Küldöttgyűlés 2016. március 21-én

A Hajdú Takarék Tksz. 2016.március 21-én 16.00 órától küldöttgyűlést hív össze.

Tovább >>

 Helyszín: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643
A küldöttgyűlés Hirdetménye és a napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések ITT elérhetőek.
.

[2015.10.12.]

Küldöttgyűlés 2015. október 28.

A Hajdú Takarék Tksz. 2015.október 28-án 16.30 órától küldöttgyűlést hív össze.

Tovább >>

 Helyszín: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz:70546/11. GPS 47.49311, 21.654643

A küldöttgyűlés Hirdetménye és a napirendi pontjaihoz tartozó előterjesztések ITT elérhetőek.

[2015.05.20.]

Közgyűlés 2015.05.27.

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2015. május 27-én közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

 A közgyűlés Hirdetménye és a meghatalamzási nyomtatvány ITT elérhető. 

[2015.02.19.]

SZJA Igazolás

SZJA Igazolással kapcsolatos információk

Tovább >>

 Tisztelt Ügyfelünk!


A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) szerint több feltétel együttes fennállása esetén jogosult a magánszemély a lakáshitel törlesztés utáni személyi jövedelemadó kedvezmény igénybevételére. A feltételrendszer egyik lényeges eleme az, hogy a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető a kedvezmény.
A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben mindazon ügyfele részére automatikusan megküldte a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást, amely hitelek megfeleltek a 2006. december 31-én hatályos Szja. tv. 38.§-ában foglalt feltételeknek.
A fentieknek megfelelően, 2015. évre vonatkozóan lakáshitel törlesztéséhez kapcsolódó adókedvezmény érvényesítésére vonatkozó igazolást a Hajdú Takarék Takarékszövetkezet csak azon ügyfelek részére állítja ki és küldi meg automatikusan 2016. január 31-ig –, akik a hitel törlesztését a 2006. évben kezdték meg.
A már említett időbeli korlátozástól függetlenül, (azaz, akik 2006. év előtt is törlesztették már hitelüket) – az Szja. tv. meghatározottak szerint az előző szabálytól eltérően – további években is biztosítja a kedvezmény igénybe vételének lehetőségét. A törvény szerint, az említett 1 + 4 éves időbeli korláton túl, azok jogosultak a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményre, akiknek – a felvett hitel (külön jogszabály szerinti) megelőlegező kölcsönnek minősül, vagy – a hitel igénylője a hitel igénylésekor nem volt jogosult (a külön jogszabály szerinti) lakásépítési kedvezményre, illetve megelőlegező kölcsönre és az adott évben (jelen esetben 2015. adóévben) családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van.
A megelőlegező kölcsönre, lakásépítési kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Korm. sz. rendelet (továbbiakban: rendelet) tartalmazza. A rendelet 5/A. § (2) bekezdése szerint megelőlegező kölcsönt gyermektelen vagy egygyermekes fiatal házaspár, – azaz olyan házaspár, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét – kérhetett a jövőben megszületendő gyermek (ek)re tekintettel. A megelőlegező kölcsönt csak új lakás felépítésére, vásárlására lehetett igénybe venni (családi ház és ikerház tetőterében épített, vásárolt lakás esetében nem). A megelőlegező kölcsön sajátossága, hogy az adósoknak a törlesztést a gyermekvállalási határidő eredménytelen letelte után kell megkezdeniük. Ha a kölcsön egésze megelőlegező kölcsön volt, akkor abban az esetben merül fel a törlesztési kedvezmény érvényesíthetősége, ha a vállalt gyermek nem született meg vagy az adósok elváltak, mielőtt gyermekvállalásukat teljesítették volna, és a kölcsön törlesztése már 2007. január 1-je előtt megkezdődött. Természetesen ilyen esetben is csak azokra az évekre érvényesíthető a kedvezmény, amikor az adósnak egyébként van már egy másik családi pótlékra jogosult gyermeke vagy a törlesztési időszakban születik gyermeke, aki után családi pótlék jár. Érvényesíthetik a kedvezményt azok is, akik úgy vettek fel lakáscélú hitelt, hogy az nem megelőlegező kölcsön volt, mivel arra nem voltak jogosultak és/vagy lakásépítési kedvezményre sem voltak jogosultak, ha a felvett hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdték és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden olyan – a törvényben előírt feltételeknek egyébként megfelelő nem megelőlegező kölcsönként felvett – lakáscélú hitel esetén is (ha annak törlesztése 2007. január 1-je előtt megkezdődött) érvényesíthető a törlesztési kedvezmény a hosszabb időtartamban, amely mellett a lakás megszerzéséhez a hitelt igénylő(k) a lakásépítési kedvezményt (ún. „szoc.pol” kedvezményt) nem kapták meg (mert arra nem voltak jogosultak, illetve azt nem is kérték, mert úgy ítélték meg, hogy nem jogosultak rá) és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük. Amennyiben tisztelt ügyfelünk az előbbi feltételeknek megfelel, akkor a törlesztés hatodik évében és az azt követő években is jogosult lehet – az összes többi feltétel együttes vizsgálatának eredményétől függően –, a kedvezmény igénybevételére.
Az adókedvezmény érvényesítésének további feltételei lehetnek:– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 40 százaléka, feltéve, hogy
• a hitel alapján a magánszemély kamattámogatásban részesül, valamint
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 15 millió forintot nem haladja (nem haladta) meg.
A kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 30 százaléka, feltéve, hogy
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 10 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg.

A hitelfelvételnek a törvényben meghatározott lakás célokat kell szolgálnia;
A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmény maximális összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot.

Az igénybe vehető adókedvezmény meghatározásakor figyelemmel kell lenni a törvény által meghatározott jövedelemkorlátra is. Az előbbi feltételek fennállásának vizsgálata a magánszemély kötelezettsége, hiszen Hajdú Takarék Takarékszövetkezetnek nem lehet tudomása pl. arról, hogy Önnek nincs-e esetleg más banknál is hitele, így az Ön által felvett hitel(ek) összege meghaladja-e a 15 vagy a 10 millió forintot.

A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet minden ügyfele részére pótlólag kiállítja az igazolást, amennyiben az ügyfél az időbeli korlátot meghaladó időszakra vonatkozó kedvezmény érvényesítésére előírt feltételeknek megfelel és a honlapunkon elhelyezett nyomtatványt kitöltve kéri az igazolás kiállítását. Az aláírt nyomtatványt faxon, postai úton küldhető meg vagy személyesen is átadható bármely kirendeltségen.
Természetesen azon ügyfeleinknek is pótoljuk vagy javítjuk a már megküldött igazolást, akik esetleg nem kapták meg, vagy elvesztették az igazolás. Az SZJA igazolással kapcsolatos további felvilágosításért kérjük hívja a 06/52/422-767-es számot vagy keresse fel személyesen elsősorban a Debrecen, Bethlen u. 6-8. sz. alatti, vagy bármely más kirendeltségünket!

Igazolás nyomtatvány letöltése itt

[2015.01.01.]

OBA tájékoztató kérése 2014

Kérje OBA Tájékoztatónkat betétjeinek egyenlegéről!

Tovább >>

Tisztelt ügyfeleink!

Az OBA Igazgatótanácsa a Konszolidált Biztosított Betét (KBB) ügyfél-tájékoztató kiküldésére vonatkozóan az alábbiak szerint rendelkezik:

1.
Az OBA tagintézetei (így a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet) a betétes kérésére kötelesek az OBA Igazgatótanácsa által elfogadott minta szerinti ügyfél-tájékoztatót díjmentesen az ügyfelek erre irányuló kérése alapján az ügyfelek rendelkezésére bocsátani.

2.
Az ügyfél-tájékoztató rendelkezésre bocsátása a betétes kérése szerint történhet postai vagy elektronikus úton, valamint a bankfiókban történő személyes átadással.

3.
Az ügyfél-tájékoztató személyes átadása esetén annak az átadás időpontjában aktuális adatokat kell tartalmaznia. Egyéb módon történő rendelkezésre bocsátás esetén az ügyfél-tájékoztató az elkészítésének időpontjában aktuális adatokat kell, hogy tartalmazzon.
 

A határozat értelmében, a HAJDÚ TAKARÉK csak az ügyfél erre vonatkozó kérése esetén köteles az ügyfél-tájékoztatót postai vagy elektronikus úton kiküldeni az ügyfél számára.

A HAJDÚ TAKARÉK évente egy alkalommal köteles az ügyfél-tájékoztatót díjmentesen a betétes rendelkezésére bocsátani.

Személyes adatközlés esetén a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig – ha a havi zárlati munkák még zajlanak, akkor - Takarékunknak lehetősége van arra, hogy a tárgyhónapot megelőző hónap utolsó napján fennálló állapot szerinti adatokat közölje a betétessel.
 

További információk: www.oba.hu

Az OBA-val kapcsolatos jogszabályi feltételeket a 2013. évi CCXXXVII. sz. törvény a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény (Hpt.) tartalmazza.

Az aktuális OBA információinkat megtalaálja az alábbi linken: OBA információk

[2014.11.21.]

PÉNZMOSÁS - PÓTLÁS

Tényleges tulajdonosi nyilatkozatok megújítása / pótlása

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy a jogszabályi változások miatt, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvénynek (a továbbiakban Pmt.) történő megfelelés érdekében a jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfeleinknek (továbbiakban Társaság) meg kell újítaniuk a korábbiakban tett Tényleges Tulajdonosi Nyilatkozatukat.
A Tényleges Tulajdonosi Nyilatkozat megtalálható a honlapunkon (www.hajdutakarek.hu /nyomtatvanyok oldalon).
Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Tényleges Tulajdonosi Nyilatkozatot szíveskedjenek kitölteni, és 2014. december 15. napjáig (legkésőbb 2014. december 31.-ig) részünkre eljuttatni.


A hibás/hiányos kitöltés miatti, számlatulajdonost érintő károk nem terhelik Takarékszövetkezetünket, azok kockázata a kitöltő Ügyfélé. Kérjük, bárminemű bizonytalanság esetén keresse fel Kirendeltségeinket, ahol készséggel segítenek a helyes kitöltésben.

Amennyiben a kitöltött Nyilatkozat a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezethez 2014. december 31. napjáig nem érkezik vissza, a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet nem tudja végrehajtani a Pmt. által előírt kötelező ügyfél-átvilágítást 2014. december 31. napjáig.

A Pmt. által előírt kötelező ügyfél-átvilágítás elmaradása esetén
a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet a Pmt. 42. § alapján köteles az érintett Ügyfél ügyleti megbízásainak teljesítését megtagadni, és a további megbízások teljesítését a Nyilatkozat megtételétől függővé tenni.

Tényleges tulajdonosi nyilatkozat - természetes személy részére KLIKK

Tényleges tulajdonosi nyilatkozat - jogi és jogi személyiséggel nem rendelkező vállalkozás, valamint szervezet részére KLIKK

 

[2014.12.01.]

Közgyűlés 2014.12.16.

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2014. december 16-án rendkívüli közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai

[2014.10.22.]

Megnyitott új irodánk

Debrecenben a Bethlen utcai kirendeltség mellett.

Tovább >>
image

 Megnyitott új irodánk a Bethlen utcai kirendeltség mellett, ahová a vállalati hitelezéssel kapcsolatosan fordulhatnak kollégáinkhoz.

 

[2014.11.06.]

Közgyűlés 2014

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2014. november 21-én, közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

 A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai

 

[2014.05.14.]

Közgyűlés 2014

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2014. május 29-én, közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai.

 

A Közgyűlés Hirdetménye itt elérhető.

 

[2014.02.26.]

Pénzügyi rezsicsökkentés tájékoztató

Bankkártya ATM limit módosítás

Tovább >>

Az Országgyűlés 2014. február 6.-án új előírásokat határozott meg a havi kétszeri, összesen maximum 150 ezer forintnyi díjmentes készpénzfelvételhez kapcsolódóan a hitelintézetek számára. Eszerint a magyarországi bankautomatákból való készpénzfelvételnek a bankok által beállított felső limitje nem lehet kevesebb napi 150 ezer, tranzakciónként pedig 75 ezer forintnál. A banki ügyfelek az egyes tranzakcióknál természetesen ennél kisebb összegek felvételére is jogosultak, de e mértékeket a hitelintézeteknek mindenképp biztosítaniuk kell.

A fogyasztók bankkártya-szerződéseik korábbi megkötésekor rendelkeztek arról, hogy milyen napi készpénzfelvételi limitösszeget határoznak meg bankkártyájuknál. Felhívjuk az ingyenes készpénzfelvételre jogosult – azaz hitelintézetüknél már erre vonatkozó nyilatkozatot tett – ügyfelek figyelmét: ellenőrizzék, hogy a korábban beállított napi bankkártyás készpénzfelvételi limitjük összhangban van-e az új ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel kapcsolatos igényeikkel és fogyasztási szokásaikkal.

Amennyiben a limit összegét az érintett ügyfelek korábban napi 150 ezer forint alatt határozták meg, e saját rendelkezésük (és nem a bank hibája) miatt nem tudnak egyszeri tranzakcióval egy nap alatt ilyen nagyságú összeget kivenni. Ha ilyen esetben az ügyfél módosítja (vagyis 150 ezer forintra vagy annál magasabbra állíttatja be) bankjánál napi készpénzfelvételi limitjét, akár azonnal igénybe tudja venni az ingyenes készpénzfelvétel kapcsán megszabott maximumösszeget.

A készpénzfelvételi limit összegének meghatározásakor ugyanakkor a személyes igényeket és a biztonsági kockázatokat egyaránt célszerű mérlegelni.

Magyar Nemzeti Bank

[2014.01.24.]

SZJA Igazolás

SZJA Igazolással kapcsolatos információk

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) szerint több feltétel együttes fennállása esetén jogosult a magánszemély a lakáshitel törlesztés utáni személyi jövedelemadó kedvezmény igénybevételére. A feltételrendszer egyik lényeges eleme az, hogy a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető a kedvezmény.
Takarékszövetkezetünk a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben mindazon ügyfelünk részére automatikusan megküldte a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást, amely hitelek megfelelnek a 2006. december 31-én hatályos Szja. tv. 38.§-ában foglalt feltételeknek.
Ennek megfelelően 2013. évre vonatkozóan lakáshitel törlesztéséhez kapcsolódó adókedvezmény érvényesítésére vonatkozó igazolást csak azon ügyfeleink részére állítja ki és küldi meg automatikusan Takarékszövetkezetünk – 2014. január 31-ig –, akik a hitel törlesztését a 2006. évben kezdték meg.
A már említett időbeli korlátozástól függetlenül, (azaz akik 2006. év előtt is törlesztették már hitelüket) – az Szja. tv. meghatározott élethelyzetekben, az előző szabálytól eltérően – további években is biztosítja a kedvezmény igénybe vételének lehetőségét.A törvény szerint az említett 1 + 4 éves időbeli korláton túl azok jogosultak a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményre, akiknek– a felvett hitel (külön jogszabály szerinti) megelőlegező kölcsönnek minősül, vagy– a hitel igénylője a hitel igénylésekor nem volt jogosult (a külön jogszabály szerinti)lakásépítési kedvezményre, illetve megelőlegező kölcsönre és az adott évben (jelenesetben 2013. adóévben) családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van.A megelőlegező kölcsönre, lakásépítési kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket alakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Kormányrendelet tartalmazza. AKormányrendelet 5/A. § (2) bekezdése szerint megelőlegező kölcsönt gyermektelen vagy egygyermekes fiatal házaspár, – azaz olyan házaspár, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét – kérhetett a jövőben megszületendő gyermek(ek)re tekintettel.A megelőlegező kölcsönt csak új lakás felépítésére, vásárlására lehetett igénybe venni(családi ház és ikerház tetőterében épített, vásárolt lakás esetében nem). A megelőlegező kölcsön sajátossága, hogy az adósoknak a törlesztést a gyermekvállalási határidő eredménytelen letelte után kell megkezdeniük.Ha a kölcsön egésze megelőlegező kölcsön volt, akkor abban az esetben merül fel a törlesztési kedvezmény érvényesíthetősége, ha a vállalt gyermek nem született meg vagy az adósok elváltak, mielőtt gyermekvállalásukat teljesítették volna, és a kölcsön törlesztése már 2007. január 1-je előtt megkezdődött.Természetesen ilyen esetben is csak azokra az évekre érvényesíthető a kedvezmény, amikor az adósnak egyébként van már egy másik családi pótlékra jogosult gyermeke vagy a törlesztési időszakban születik gyermeke, aki után családi pótlék jár. Érvényesíthetik a kedvezményt azok is, akik úgy vettek fel lakáscélú hitelt, hogy az nem megelőlegező kölcsön volt, mivel arra nem voltak jogosultak és/vagy lakásépítési kedvezményre sem voltak jogosultak, ha a felvett hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdték és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden olyan – a törvényben előírt feltételeknek egyébként megfelelő nem megelőlegező kölcsönként felvett – lakáscélú hitel esetén is (ha annak törlesztése 2007. január 1-je előtt megkezdődött) érvényesíthető a törlesztésikedvezmény a hosszabb időtartamban, amely mellett a lakás megszerzéséhez a hitelt igénylő(k) a lakásépítési kedvezményt (ún. „szoc.pol” kedvezményt) nem kapták meg (mert arra nem voltak jogosultak, illetve azt nem is kérték, mert úgy ítélték meg, hogy nem jogosultak rá) és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Amennyiben tisztelt ügyfelünk az előbbi feltételeknek megfelel, akkor a törlesztés hatodik évében és az azt követő években is jogosult lehet – az összes többi feltétel együttes vizsgálatának eredményétől függően –, a kedvezmény igénybevételére.Az adókedvezmény érvényesítésének további feltételei lehetnek:– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 40 százaléka, feltéve, hogy
• a hitel alapján a magánszemély kamattámogatásban részesül, valamint
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 15 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg,– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 30 százaléka, feltéve, hogy
• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 10 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg.
–A hitelfelvételnek a törvényben meghatározott lakás célokat kell szolgálnia;
–A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmény maximális összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot;– Az igénybe vehető adókedvezmény meghatározásakor figyelemmel kell lenni a törvény által meghatározott jövedelemkorlátra is.Az előbbi feltételek fennállásának vizsgálata ügyfelünket terheli, hiszen Bankunknak nem lehet tudomása pl. arról, hogy Önnek nincs-e esetleg más banknál is hitele, így az Ön által felvett hitel(ek) összege meghaladja-e a 15 vagy a 10 millió forintot.
Takarékszövetkezetünk minden ügyfele részére pótlólag kiállítja az igazolást, amennyiben ügyfelünk az időbeli korlátot meghaladó időszakra vonatkozó kedvezmény érvényesítésére előírt feltételeknek megfelel és a honlapunkon elhelyezett nyomtatványt kitöltve kéri az igazolást állítását Takarékszövetkezetünknél. Az aláírt nyomtatványt faxon, postai úton küldheti meg vagy személyesen is átadhatja bármely kirendeltségünkön.Természetesen azon ügyfeleinknek is pótoljuk vagy javítjuk a már megküldött igazolást, akik esetleg nem kapták meg, vagy elveszett az igazolás. Az SZJA igazolással kapcsolatos további felvilágosításért kérjük hívja a 06/52/422-767-es számot vagy keresse fel személyesen a Debrecen Bethlen u. 6-8. sz. alatti, vagy bármely kirendeltségünket!
Igazolás nyomtatvány a következő linkre kattintva (kattintson a szövegre):Nyilatkozat SZJA igazoláshoz.

 

[2014.01.02.]

Közlemény

Jogerős ítélet

Tovább >>

 A Debreceni Törvényszék 3.G.40.010/2013/6. számú jogerős ítélete megállapította, hogy a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet (4026 Debrecen, Bethlen utca 10-12 A. ép. 1/6; cégjegyzék szám: Cg.09-02-000644; adószám:13975410-2-09) jogelődjének a Biharkeresztesi Takarékszövetkezetnek a Forint Alapú Standard személyi kölcsönszerződésének (Általános Feltételek) az alábbiakban bemutatott pontjai valamennyi szerződő félre kiterjedően semmisek.

1. A Biharkeresztesi Takarékszövetkezet Forint Alapú Standard személyi kölcsönszerződés (Általános Feltételek) elnevezésű 2009. december 22. napján kelt általános szerződési feltételei közül a:

   3.2.5. pontjának az a kikötése, amely szerint előtörlesztés esetén „ az Adós a fennálló tartozáson kívül az előtörlesztett tőkeösszeg után a hatályos hirdetményben meghatározott összegű szerződésmódosítási díjat is köteles megfizetni…)

   7. pontjának az azonnali hatályú felmondási okok között szabályozott azon kikötései, amely szerint „az Adós a jelen szerződésben foglalt bármely kötelezettségének- esedékességekor nem tesz eleget” és „a Takarékszövetkezet….a kölcsön visszafizetését az Adós fizetőképességének, illetve készségének megváltozása következtében veszélyeztetve látja,

2. A Biharkeresztesi Takarékszövetkezet Forint Alapú Standard személyi kölcsönszerződés (Általános Feltételek) elnevezésű 2010. január 13. napján kelt általános szerződési feltételei közül a:

   3.4.5. pontjában előtörlesztés esetére kikötött azon rendelkezése, amely szerint „az Adós a fennálló tartozásán kívül az előtörlesztett tőkeösszeg után a hatályos hirdetményben meghatározott összegű szerződésmódosítási díjat is köteles megfizetni…”,

   6. pontjában szabályozott azon kikötés, amely szerint felmondási okot jelentő szerződésszegésnek minősül, ha „az Adós a jelen szerződésben foglalt bármely kötelezettségének – így különösen fizetési kötelezettségének- esedékességekor nem tesz eleget”,
„a Takarékszövetkezet… a kölcsön visszafizetését az Adós fizetőképtelenségének, illetve készségének megváltozása következtében veszélyeztetve látja”

3. a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet Általános Szerződési Szabályok Fogyasztási Kölcsönszerződéshez elnevezésű 2010.június 7. napján kelt általános szerződési feltételének kölcsönszerződés felmondása körében szabályozott:

   8.1. pontjában foglalt azon kikötés, ami szerint „Felmondási okot jelentő egyéb súlyos szerződésszegésnek minősül, ha „az Adós a jelen szerződésben foglalt bármely kötelezettségének- így különösen fizetési kötelezettségének- esedékességekor nem tesz eleget”,

   8.2. pontjában foglalt azon kikötés, ami szerint „A Takarékszövetkezet jogosult továbbá a jelen szerződés azonnali hatályú felmondására, ha a kölcsön visszafizetését az Adós fizetőképtelenségének, illetve készségének megváltozása következtében veszélyeztetve látja el”,

4. A Biharkeresztesi Takarékszövetkezet Általános Szerződési Feltételek fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez elnevezésű 2010. június 11. napján hatályba lépett általános szerződési feltételének:

   4.1. pontja i.) alpontjában foglalt azon kikötés, ami szerint a Takarékszövetkezet jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani „a szerződésben vagy üzletszabályzatban meghatározott egyéb esetben”.


A Hajdú Takarék Takarékszövetkezet, mint jogutód tájékoztatja az érintetteket, hogy a fentebb hivatkozott Forint Alapú Standard személyi kölcsönszerződéshez kapcsolódó általános szerződési feltételeket kizárólag a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet, mint jogelőd takarékszövetkezet alkalmazta, annak használatára, valamennyi esetben a beolvadást követően 2011. július 1-től már nem került sor.


Debrecen, 2014.01.02.

[2013.12.13.]

Ünnepi nyitvatartás

Tájékoztató a decemberi nyitvatartásról

Tovább >>

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet decemberben az alábbi nyitvatartással várja Önöket:

2013. december 20. (péntek): 7:30-16:00

2013. december 21. (szombat): 7:30-13:00

2013. december 23. (hétfő): 7:30-13:00

2013. december 30. (hétfő): 8:00-17:00

2013. december 31. (kedd): 7:30-16:00

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden meglévő és leendő Ügyfelünknek!

[2013.12.04.]

DÍJMENTES KÉSZPÉNZFELVÉT

Az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozat letölthető itt!

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!


Az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozatok benyújtására kizárólag az alábbi módokon van lehetőség:

- személyesen valamely kirendeltségünkben
- biztonsági azonosítással ellátott internetes szolgáltató rendszerén (internetbankján) keresztül


Az e-mailben és a postai úton beérkező nyilatkozatokat nem áll módunkban elfogadni!
A nyilatkozatok elbírálásának eredményéről szóló tájékoztatást, Takarékszövetkezetünk nem küld.

A nyilatkozat ITT elérhető.

[2013.10.25.]

Tájékoztatás

Tájékoztatás az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett támogatások igénybevételéről

Tovább >>

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az Új Széchenyi terv keretében meghirdetett támogatott programok igénybe vétele esetén egy vállalkozás egy operatív program keretében többszörösen, ill. több operatív programból egyazon projekten belül azonos célra nem kaphat támogatást. Egy vállalatcsoport tagjai egybeszámítandó kedvezményezettnek számítanak, így nem nyerhetnek el többszörös támogatást ugynanazon projekt keretében.

[2013.07.12.]

Közgyűlés 2013

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2013. július 17-én, közgyűlést tart a Szeged Utcai Szabadidőparkban.

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai. A közgyűlés meghívója:

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága
az Alapszabály II. fejezete 7. pontjának rendelkezései szerint

K ö z g y ű l é s t

hív össze.

Ideje: 2013. július 17. (szerda) 17.00 óra
Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja:
2013. július 17. (szerda) 17.30 óra
(A megismételt közgyűlés jelenlévők számára való tekintet nélkül határozatképes.)
A közgyűlés későbbi időpontban történő esetleges folytatásának időpontja:
2013. július 18. 9.00 óra.

Helye: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz.:70546/11. (GPS 47.49311, 21.654643)

A közgyűlés napirendje:

1. A Takarékszövetkezet Alapszabályának módosítása, valamint az Alapszabály egységes szerkezetbe foglalt szövegének az elfogadása
Előadó: Dr. Bencző Ákos ügyvéd

2. Az országgyűlés által elfogadott szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról és egyes gazdasági vonatkozású jogszabályok módosításáról szóló törvény szerint, a takarékszövetkezet által megteendő „Előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozathoz” való hozzájárulás
Előadó: Takács László elnök ügyvezető igazgató

3. Különfélék………

A közgyűlés anyaga kirendeltségeinken, valamint a Takarékszövetkezet honlapján www.hajdutakarek.hu megtekinthető.

A közgyűlés határozatképes, ha azon tagjainak legalább fele jelen van. A tag képviselő útján is gyakorolhatja tagsági jogait. Egy tag legfeljebb egy takarékszövetkezeti tagot képviselhet. Nem lehet képviselő az Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint más, az alapszabályban tisztséget betöltő személy, továbbá a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, abban az esetben a takarékszövetkezet a megismételt közgyűlést – mely a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes – 2013. július 17. napján 17.30 perckor tartja a közgyűlésre meghirdetett napirendi pontokkal a fent megjelölt helyszínen.

Debrecen, 2013. július 1.


A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet
Igazgatósága
 

 

[2013.07.03.]

Közlemény

Tájékoztatás a "Mikrovállalkozások fejlesztése" című pályázati kiírás Támogatói Okirat aláírásával kapcsolatban

Tovább >>

Tájékoztatjuk, hogy a MAG Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében megjelent "Mikrovállakozások fejlesztése" című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázati kiírás esetében 2013. június 24-ét követően a Támogatói Okiratokat elektronikus aláírással hitelesítve, a Pályázati e-ügyintézési felületen keresztül fogja kiküldeni a pályázóknak. 

Az új rendszer azt jelenti, hogy:

- a pályázó e-mail értesítésben fog tájékoztatást kapni arról, hogy pályázatával kapcsolatban változás történt, ezért lépjen be a Pályázati e-ügyintézés felületre;

- a hatályos Támogatói Okiratot a pályázati e-ügyintézés felületről fogja tudni letölteni és kinyomtatni, ha szükséges;

- amint a pályázó a Pályázati e-ügyintézés során átveszi (megnyitja) a Támogatói Okiratot, a Pénzügyi Közvetítő is látni fogja azt a Közvetítői Pályázati e-ügyintézés felületen (megegyezően azzal, ahogyan eddig is látta a pályázat egyéb dokumentumait);

- az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a bevezetés dátumától NFÜ/MAG Zrt. honlapján (www.nfu.hu illetve www.magzrt.hu) lesz letölthető, az egyéb tájékoztató dokumentummal együtt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendszer bevezetését követően a MAG Zrt. postai úton nem fogja kiküldeni a Támogatói Okiratokat!

A fentiek alapján módosul a Kombinált Mikrohitel Program (KMH) keretében nyújtott támogatások és hitelek eljárásrendje D.4. fc pontja.

A tájékozatatást a NFÜ honlapján olvashatják:

http://nfu.hu/tajekoztas a mikrovallalkozasok fejlesztese cimu palyazati kiiras tamogatoi okirat alairasaval kapcsolatban

 

 

[2013.06.25.]

Ünnepélyes épület átadás Biharnagybajomban

2013.06.21-én ünnepélyes keretek között átadták a HAJDÚ TAKARÉK Biharnagybajomi kirendeltségének új épületét.

Tovább >>
image

Az átadó ünnepségen részt vett:

Csicsáky Péter - Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök vezérigazgatója

Bodnár Ottó - OTIVA ügyvezető igazgatója

Szító Sándor - Biharnagybajom polgármestere

A HAJDÚ TAKARÉK részéről pedig:

Takács László - elnök ügyvezető igazgató

Mohácsiné Banu Julianna - üzletági ügyvezető igazgató

Pénzes Lászlóné - gazdasági ügyvezető igazgató

Kedves ügyfeleinket mostantól a Rákóczi u. 15. szám alatt várjuk.

[2013.06.03.]

Tájékoztató a nyitvatartási rendről

Pénteki rövidített nyitvatartás

Tovább >>

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet, Debrecen, Bethlen utca 6-8. szám alatti kirendeltsége, minden pénteken rövidített nyitva tartással várja Önöket.


Pénteki Nyitva tartás: 7:30 – 15:00
Pénteki pénztári nyitva tartás: 7:30 – 14:30

Elérhetőségeink:
4026 Debrecen, Bethlen u. 6-8.
Telefon: 52/422-767
E-mail: debrecen.bethlen@hajdutakarek.hu

[2013.05.30.]

2013. évi devizaszünnapok

Tájékoztató a 2013. évi devizaszünnapokról

Tovább >>

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. februárjától az alábbi napokon lesz devizaszünnap:

02.11. JPY
02.18. MINDEN DEVIZA
03.15. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
03.20. JPY
03.28. DKK, NOK
03.29. MINDEN DEVIZA
04.01. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
04.25. AUD
04.26. DKK
04.29. JPY
05.01. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
05.03. JPY, PLN
05.06. GBP, JPY
05.08. CZK
05.09. DKK, NOK, SEK, CHF
05.10. DKK
05.17. NOK
05.20. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
05.27. MINDEN DEVIZA
05.30. PLN
06.05. DKK
06.06. SEK
06.10. AUD
06.21. SEK
07.01. CAD
07.04. MINDEN DEVIZA
07.05. CZK
07.15. JPY
08.05. AUD
08.15. PLN
08.19. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
08.20. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
08.24. MINDEN DEVIZANEM
08.26. GBP
09.02. MINDEN DEVIZA
09.16. JPY
09.23. JPY
10.07. AUD
10.14. MINDEN DEVIZA
10.23. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
10.28. CZK
11.01. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
11.04. JPY
11.11 MINDEN DEVIZA
11.28. MINDEN DEVIZA
12.07. MINDEN DEVIZANEM 
12.21. MINDEN DEVIZANEM
12.23 JPY
12.24. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
12.25. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
12.26. MINDEN DEVIZA ÉS HUF
12.27 MINDEN DEVIZA ÉS HUF
12.31. DKK, JPY, SEK

 

MINDEN DEVIZANEM= USD, CHF, CAD, GBP, DKK, SEK NOK, PLN, AUD, EUR, JPY, CZK

Üdvözlettel,

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

[2013.05.29.]

Közlemény MKH

Közlemény a Kombinált Mikrohitel Program keretében a hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidőről, valamint a határidő túllépés alapján várható intézkedésekről

Tovább >>

A hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidő és a hitelszerződés határidejének túllépése esetén várható intézkedések:
A „Mikrovállalkozások fejlesztése” című, GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011.-1.2.1/M jelű pályázati felhívás F.3.1. A hitelszerződés és a Támogatói Okirat megkötésének feltételei pontjában foglaltak szerint: „A Kedvezményezett a vissza nem térítendő támogatásról hozott támogatói döntéstől számított 90 napon belül köteles megkötni a hitelszerződést a Közvetítővel. Amennyiben ezen határidő elmulasztására a Kedvezményezettnek fel nem róható okból kerül sor, a Támogató a határidőt hivatalból, vagy a Közvetítő vagy a Kedvezményezett kérelmére egy alkalommal, legfeljebb 60 nappal meghosszabbíthatja."
Amennyiben a kedvezményezettek a hitelszerződés megkötésére rendelkezésre álló határidőn belül nem kötik meg a visszatérítendő támogatáshoz kapcsolódó hitelszerződést, a MAG Zrt. a GOP-2011-2.1.1/M, KMOP-2011-1.2.1/M támogatói jogviszonyt egyoldalú elállással felbontja, azaz a támogatói okiratot visszavonja. A támogatói okirattól való elállásról a MAG Zrt. a kedvezményezettet és a pénzügyi közvetítőt tértivevényes levélben értesíti.
A hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidő 60 nappal való meghosszabbítása:
Az Irányító Hatóság a kedvezményezett által benyújtott hosszabbítási kérelmet kizárólag a hitelügyletet kezelő pénzügyi közvetítőn keresztül - a pénzügyi közvetítő által aláírt, az MV Zrt.-nek címzett, a hosszabbítást alátámasztó, közvetítői támogató levél birtokában – bírálja el. Tekintettel a program során alkalmazott eljárásrendre, a szerződéskötés hosszabbítási kérelem elbírálásának eredményét az Irányító Hatóság az MV Zrt.-n keresztül a pénzügyi közvetítőnek elektronikus levél formájában küldi meg, aki a bírálat eredményének birtokában egyenként értesíti a végső kedvezményezetteket.
A pénzügyi közvetítő eljárása a támogatói okirat visszavonása esetén:
A támogatói okirattól való egyoldalú, MAG Zrt. általi elállást követően a Kombinált Mikrohitel Program keretében nem köthető hitelszerződés!
Amennyiben a Támogatói Okirat visszavonásra kerül – tekintettel arra, hogy a vissza nem térítendő pályázatok lezárása okán a KMOP-2011-1.2.1/M végső kedvezményezett részére nem lehetséges ismételten a vissza nem térítendő támogatásra pályázatot benyújtani a pénzügyi közvetítő eláll a hitelszerződés megkötésétől.
Amennyiben a pénzügyi közvetítő és a kedvezményezett a MAG Zrt. hivatalos, egyoldalú elállásáról szóló tájékoztatását követően köti meg a hitelszerződést, az MV Zrt. jogosulatlan forrásfelhasználás vizsgálatot fog kezdeményezni.

 

[2013.05.03.]

Közgyűlés 2013

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2013. évi rendes közgyűlését 2013.05.16-án tartja a Szeged Utcai Szabadidőparkban

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai. Az éves közgyűlés meghívója:

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága
Az Alapszabály II. fejezete 7. pontjának rendelkezései szerint

K ö z g y ű l é s t

hív össze.

Ideje: 2013. május 16. (csütörtök) 16.00 óra
Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja:
2013. május 16. (csütörtök) 16.30 óra

(A megismételt közgyűlés jelenlévők számára való tekintet nélkül határozatképes.)

Helye: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz.:70546/11. (GPS 47.49311, 21.654643)


A közgyűlés napirendje:


1. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a Takarékszövetkezet 2012. évi tevékenységéről
      Előadó: Takács László elnök ügyvezető igazgató

2. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Felügyelő Bizottságának beszámolója a 2012. évi munkájáról
      Előadó: Kiss Béla FB elnök

3. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Könyvvizsgálójának jelentése a 2012. gazdasági évről
      Előadó: Garai László könyvvizsgáló

4. napirend: A Takarékszövetkezet Alapszabályának módosítása az Alapszabály 3., 4., 6., 8.2., 9.2., 15.5., és 23., pontjait illetően valamint az Alapszabály egységes szerkezetbe foglalt szövegének az elfogadása
      Előadó: Dr. Bencző Ákos ügyvéd

5. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2012. évi éves beszámolójának megállapítása és elfogadása
      Előadó: Takács László elnök ügyvezető igazgató


6. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2012. évi eredménye felosztásáról
      Előadó: Takács László elnök ügyvezető igazgató


7. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2013. évi üzleti terve elfogadásáról
      Előadó: Ölveti Zsolt ügyvezető igazgató

8. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 3 éves 2013-2015. évekre vonatkozó üzleti és kockázati stratégiai tervének elfogadása
      Előadó: Mohácsiné Banu Julianna ügyvezető igazgató

9. napirend: A HAJDÚ RENT Kft. 2012. évi mérlege megállapítása és elfogadása, valamint döntés a HAJDÚ RENT Kft. 2012. évi eredménye felosztásáról
      Előadó: Mohácsiné Banu Julianna ügyvezető igazgató


10. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet és a HAJDÚ RENT Kft. 2012. évi összevont konszolidált beszámolója elfogadásáról
      Előadó: Mohácsiné Banu Julianna ügyvezető igazgató


11. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet tisztségviselőinek – az Igazgatóság elnökének és tagjainak, a Felügyelő Bizottság elnökének és tagjainak, - valamint a könyvvizsgáló díjazásának megállapításáról.
      Előadó: Kiss Béla FB elnök

12. napirend: Különfélék


A közgyűlés anyaga kirendeltségeinken, valamint a Takarékszövetkezet honlapján www.hajdutakarek.hu megtekinthető.


A közgyűlés határozatképes, ha azon tagjainak legalább fele jelen van. A tag képviselő útján is gyakorolhatja tagsági jogait. Egy tag legfeljebb egy takarékszövetkezeti tagot képviselhet. Nem lehet képviselő az Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint más, az alapszabályban tisztséget betöltő személy, továbbá a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, abban az esetben a takarékszövetkezet a megismételt közgyűlést – mely a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes – 2013. május 16. napján 16.30 perckor tartja a közgyűlésre meghirdetett napirendi pontokkal a fent megjelölt helyszínen.


Debrecen, 2013. április 29.

 


A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Igazgatósága

 

[2013.05.02.]

Karriernap a Debreceni Egyetemen

2013. május 8-án, szeretettel várunk minden érdeklődő hallgatót, a HAJDÚ TAKARÉK előadására

Tovább >>

2013. május 8-án, 10 órától, a Debreceni Egyetem T/112-es termében tartja előadását a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet "A Takarékos megoldás – Egy Magyar példa" címmel. Az előadásra minden érdeklődő hallgatót szeretettel várunk.

 

[2013.04.25.]

Ösztöndíj átadás a Debreceni Egyetemen

Takarékszövetkezetünk Gyémánt fokozatú támogatóként volt jelen!

Tovább >>
image

Kötelességünknek érezzük, hogy az oktatás területén is kivegyük részünket a fiatal tehetségek támogatásában. Büszkék vagyunk rá, hogy a Debreceni Egyetem, Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar Gyémánt fokozatú támogatói vagyunk. 1.200.000 Ft-al járulunk hozzá négy kiváló tehetségű, leendő közgazdász képzéséhez:


Csukás Róbert (első éves nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató)
Gyarmati Emese (első éves nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató)
Pető Alexandra (első éves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató)
Zádor Ákos (első éves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató)

[2013.03.04.]

Új KÖNYVELŐI számlacsomag a HAJDÚ TAKARÉK-nál

Könyvelő cégének számlavezetőt keres? A HAJDÚ TAKARÉK-nál vezeti könyvelői számláját? Válassza a LIBRA Könyvelői számlacsomagunkat!

Tovább >>

A LIBRA Könyvelői Számlacsomagot a könyvelő vállalkozások speciális igényei alapján alakítottuk ki. Az elektronikus bankolás kényelmessé és praktikussá, míg a kedvezményes díjak és jutalékok kedvezővé teszik számlacsomagunkat a könyvelő vállalkozások részére.
 

A LIBRA Könyvelői számlacsomagot ajánljuk*:
• könyvelők, és könyvelő irodák,
• könyvvizsgálók, és könyvvizsgálói irodák,
• adótanácsadók, és adótanácsadói irodák részére.
 

A LIBRA Könyvelői számlacsomag az alábbi szolgáltatásokat és termékeket tartalmazza:
• 1 db pénzforgalmi fizetési számla
• Elektronikus szolgáltatás: internetbank és SMS (NetB@nk, Electra vagy EIB rendszer)
• 1 db MasterCard Electronic Business bankkártya éves díjai
 

Számlavezetés díjtételei:**
Számlanyitási díj: 0,- Ft
Zárlati díj: 0,- Ft
Minimum felszámításra kerülő tárgyhavi forgalmi jutalék: 0,- Ft
Számlavezetési díj: 0,- Ft
Könyvelési díj / tétel: 0,- Ft
Postaköltség (havi egy számlaértesítő): 0,- Ft

Forgalmi jutalékok**
Tranzakció típusok 2013.03.04-től érvényes díjtétel
Átutalás TKSZ-en belül, más ügyfél számlájára, papír alapon: 0,1%, min. 185,- Ft + 0,2%, max. 6.000,- Ft
Átutalás TKSZ-en belül, más ügyfél számlájára, elektronikusan és rendszeres megbízás 0,2%, max. 6.000,- Ft:
Átutalás TKSZ-en kívüli számlára papír alapon: 0,25%, min. 360,- Ft + 0,2%, max. 6.000,- Ft
Átutalás TKSZ-en kívüli számlára, elektronikusan és rendszeres megbízás: 0,085% min. 100 Ft + 0,2%, max. 6.000,- Ft
Pénztári kifizetés: 0,3%, min. 250,- Ft + 0,3%, max. 6.000,- Ft
Pénztári befizetés: 0,01%, min.: 100,- Ft, max.: 3.000,- Ft

* A LIBRA Könyvelői számlacsomagot azon ügyfeleink választhatják, akiknek fő tevékenysége a számviteli, könyvvizsgálói és adótanácsadói tevékenység (TEÁOR kód: 6920).
**A LIBRA Könyvelői számlacsomag egyéb díjai, valamint a fel nem tüntetett tranzakciók díj és jutalék tételei illetve egyéb szolgáltatások díjának tekintetében a PARTNER üzleti számlacsomag, mindenkor hatályos, a Passzív üzletág Vállalkozói Hirdetményében közzétett díjai érvényesek.
 

[2013.01.07.]

SZJA Igazolás

SZJA igazolással kapcsolatos információk

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!


A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) szerint több feltétel együttes fennállása esetén jogosult a magánszemély a lakáshitel törlesztés utáni személyi jövedelemadó kedvezmény igénybevételére. A feltételrendszer egyik lényeges eleme az, hogy a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető a kedvezmény.
Takarékszövetkezetünk a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben mindazon ügyfelünk részére automatikusan megküldte a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást, amely hitelek megfelelnek a 2006. december 31-én hatályos Szja. tv. 38.§-ában foglalt feltételeknek.
Ennek megfelelően 2012. évre vonatkozóan lakáshitel törlesztéséhez kapcsolódó adókedvezmény érvényesítésére vonatkozó igazolást csak azon ügyfeleink részére állítja ki és küldi meg automatikusan Takarékszövetkezetünk – 2013. január 31-ig –, akik a hitel törlesztését a 2006. évben kezdték meg.
A már említett időbeli korlátozástól függetlenül, (azaz akik 2006. év előtt is törlesztették már hitelüket) – az Szja. tv. meghatározott élethelyzetekben, az előző szabálytól eltérően – további években is biztosítja a kedvezmény igénybe vételének lehetőségét.A törvény szerint az említett 1 + 4 éves időbeli korláton túl azok jogosultak a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményre, akiknek– a felvett hitel (külön jogszabály szerinti) megelőlegező kölcsönnek minősül, vagy– a hitel igénylője a hitel igénylésekor nem volt jogosult (a külön jogszabály szerinti)lakásépítési kedvezményre, illetve megelőlegező kölcsönre és az adott évben (jelenesetben 2012. adóévben) családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van.A megelőlegező kölcsönre, lakásépítési kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket alakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Kormányrendelet tartalmazza. AKormányrendelet 5/A. § (2) bekezdése szerint megelőlegező kölcsönt gyermektelen vagy egygyermekes fiatal házaspár, – azaz olyan házaspár, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét – kérhetett a jövőben megszületendő gyermek(ek)re tekintettel.A megelőlegező kölcsönt csak új lakás felépítésére, vásárlására lehetett igénybe venni(családi ház és ikerház tetőterében épített, vásárolt lakás esetében nem). A megelőlegező kölcsön sajátossága, hogy az adósoknak a törlesztést a gyermekvállalási határidő eredménytelen letelte után kell megkezdeniük.Ha a kölcsön egésze megelőlegező kölcsön volt, akkor abban az esetben merül fel a törlesztési kedvezmény érvényesíthetősége, ha a vállalt gyermek nem született meg vagy az adósok elváltak, mielőtt gyermekvállalásukat teljesítették volna, és a kölcsön törlesztése már 2007. január 1-je előtt megkezdődött.Természetesen ilyen esetben is csak azokra az évekre érvényesíthető a kedvezmény, amikor az adósnak egyébként van már egy másik családi pótlékra jogosult gyermeke vagy a törlesztési időszakban születik gyermeke, aki után családi pótlék jár. Érvényesíthetik a kedvezményt azok is, akik úgy vettek fel lakáscélú hitelt, hogy az nem megelőlegező kölcsön volt, mivel arra nem voltak jogosultak és/vagy lakásépítési kedvezményre sem voltak jogosultak, ha a felvett hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdték és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden olyan – a törvényben előírt feltételeknek egyébként megfelelő nem megelőlegező kölcsönként felvett – lakáscélú hitel esetén is (ha annak törlesztése 2007. január 1-je előtt megkezdődött) érvényesíthető a törlesztésikedvezmény a hosszabb időtartamban, amely mellett a lakás megszerzéséhez a hitelt igénylő(k) a lakásépítési kedvezményt (ún. „szoc.pol” kedvezményt) nem kapták meg (mert arra nem voltak jogosultak, illetve azt nem is kérték, mert úgy ítélték meg, hogy nem jogosultak rá) és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Amennyiben tisztelt ügyfelünk az előbbi feltételeknek megfelel, akkor a törlesztés hatodik évében és az azt követő években is jogosult lehet – az összes többi feltétel együttes vizsgálatának eredményétől függően –, a kedvezmény igénybevételére.Az adókedvezmény érvényesítésének további feltételei lehetnek:– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 40 százaléka, feltéve, hogy

• a hitel alapján a magánszemély kamattámogatásban részesül, valamint

• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 15 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg,– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 30 százaléka, feltéve, hogy

• a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 10 millió forintot nem haladja (nemhaladta) meg.

–A hitelfelvételnek a törvényben meghatározott lakás célokat kell szolgálnia;

–A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmény maximális összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot;– Az igénybe vehető adókedvezmény meghatározásakor figyelemmel kell lenni a törvény által meghatározott jövedelemkorlátra is.Az előbbi feltételek fennállásának vizsgálata ügyfelünket terheli, hiszen Bankunknak nem lehet tudomása pl. arról, hogy Önnek nincs-e esetleg más banknál is hitele, így az Ön által felvett hitel(ek) összege meghaladja-e a 15 vagy a 10 millió forintot.

Takarékszövetkezetünk minden ügyfele részére pótlólag kiállítja az igazolást, amennyiben ügyfelünk az időbeli korlátot meghaladó időszakra vonatkozó kedvezmény érvényesítésére előírt feltételeknek megfelel és a honlapunkon elhelyezett nyomtatványt kitöltve kéri az igazolást állítását Takarékszövetkezetünknél. Az aláírt nyomtatványt faxon, postai úton küldheti meg vagy személyesen is átadhatja bármely kirendeltségünkön.Természetesen azon ügyfeleinknek is pótoljuk vagy javítjuk a már megküldött igazolást, akik esetleg nem kapták meg, vagy elveszett az igazolás. Az SZJA igazolással kapcsolatos további felvilágosításért kérjük hívja a 06/52/422-767-es számot vagy keresse fel személyesen a Debrecen Bethlen u. 6-8. sz. alatti, vagy bármely kirendeltségünket!

Igazolás nyomtatvány a következő linkre kattintva (kattintson a szövegre):Nyilatkozat SZJA igazoláshoz.
 

[2012.12.28.]

Új Hirdetmények!

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Takarékszövetkezetünk Passzív üzletágán 2013. január 1-el és 2013. január 7-el új Hirdetmények lépnek hatályba.

Tovább >>

2013. január 1-el és 2013. január 7-el új Passzív üzletági Hirdetmények lépnek hatályba az alábbiak szerint:

Passzív üzletág Lakossági Hirdetmény 2013.01.01.

Passzív üzletág Vállalkozói Hirdetmény 2013.01.01.

Passzív üzletág Lakossági Hirdetmény - állományban lévő, de már nem forgalmazott termékek 2013.01.01.

Passzív üzletág Vállalkozói Hirdetmény - állományban lévő, de már nem forgalmazott termékek 2013.01.01.

Bankkártya Hirdetmény 2013.01.01.

TakarékPont bankkártya Hirdetmény 2013.01.01.
 

Lakossági deviza Hirdetmény 2013.01.07.

Vállalkozói deviza Hirdetmény 2013.01.07.

A Hirdetmények megtalálhatók honlapunkon és kirendeltségeinken.

[2012.07.09.]

Tájékoztató nyitvatartási rendről

Pénteki hosszított nyitvatartás

Tovább >>

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet, Debrecen, Bethlen utca 6-8. szám alatti kirendeltsége, minden pénteken hosszított nyitva tartással várja Önöket.

Pénteki Nyitva tartás: 7:30 – 16:00
Pénteki pénztári nyitva tartás: 7:30 – 15:30

Elérhetőségeink:
4026 Debrecen, Bethlen u. 6-8.
Telefon: 52/422-767
E-mail: debrecen.bethlen@hajdutakarek.hu
 

[2012.06.15.]

Napközbeni átutalási rendszer

Használja ki a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezetnél vezetett számláján a napon belüli átutalás adta előnyöket, és – amennyiben Ön még nem rendelkezik vele – igényeljen internetbank szolgáltatást, mellyel még költséget is megtakaríthat!

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!
 

Az Ön számára kedvező változások lesznek 2012. július 2-ától a forint átutalások terén.
Jelenleg egy átutalás csak másnap érkezik meg a megbízótól a címzetthez. A jövőben, ha Ön elektronikus úton (elektronikus banki rendszeren), tartós megbízás formájában vagy papír alapon külön Nyilatkozattal adja meg Takarékszövetkezetünknél vezetett számlájáról indított egyszeri vagy csoportos, belföldi bankba irányuló, forint devizanemű átutalási megbízását az általunk aznapi teljesítésre meghirdetett időszakon belül, akkor 
az átutalás aznap teljesül.
Így az eddig megszokotthoz képest egy munkanappal kevesebb lesz a belföldi forint átutalás ideje. Az Ön által utalt pénz gyorsabban megérkezik a címzetthez, valamint Ön is hamarabb hozzáfér a más által küldött pénzhez.
Az új rendszer 2012. július 2-ától indul. Használja ki a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezetnél vezetett számláján a napon belüli átutalás adta előnyöket, és – amennyiben Ön még nem rendelkezik vele – igényeljen internetbank szolgáltatást, mellyel még költséget is megtakaríthat!
További információk találhatók az alábbi internetcímeken, valamint kirendeltségeinken: www.hajdutakarek.hu, www.mnb.hu, www.pszaf.hu

A napközbeni átutalási rendszerrel kapcsolatban a következő link-re kattintva olvashat részletesebben. InterGiro2 - Átutalás 4 órán belül
 

Debrecen, 2012. június 15. 

Tisztelettel
HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet
 

[2012.06.11.]

A HAJDÚ TAKARÉK közleménye

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet a 2012. április 18-án megtartott közgyűlésén a 15/2012/1. számú határozatában elfogadta az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztést a jegyzett tőke leszállítására vonatkozóan.

Tovább >>

Ennek megfelelően a Takarékszövetkezet jegyzett tőkéje 443.000.000.- Ft-ról 100.000.000.- Ft összegre csökken.

 

A közlemény honlapon történő második megjelenése időpontja: 2012. június 11.

 

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Igazgatósága

[2012.05.25.]

A HAJDÚ TAKARÉK KÖZLEMÉNYE

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet a 2012. április 18-án megtartott közgyűlésén a 15/2012/1. számú határozatában elfogadta az alapszabály módosítására vonatkozó előterjesztést a jegyzett tőke leszállítására vonatkozóan.

Tovább >>

Ennek megfelelően a Takarékszövetkezet jegyzett tőkéje 443.000.000.- Ft-ról 100.000.000.- Ft összegre csökken.

A közlemény honlapon történő első megjelenésének időpontja: 2012. május 25.
 

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Igazgatósága
 

[2012.04.03.]

Közgyűlés 2012

Ezúton értesítjük tagjainkat, hogy a Takarékszövetkezet 2012. évi rendes közgyűlését 2012.04.18-án tartja a Szeged Utcai Szabadidőparkban

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai. Az éves közgyűlés meghívója:

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága az Alapszabály II. fejezete 7. pontjának rendelkezései szerint

K ö z g y ű l é s t

hív össze.

Ideje: 2012. április 18. (szerda) 16.00 óra
 Határozatképtelenség esetén az ismételt közgyűlés időpontja:
2012. április 18. (szerda) 16.30 óra
 
(A megismételt közgyűlés jelenlévők számára való tekintet nélkül határozatképes.)

Helye: 4030 Debrecen, Szeged utcai Szabadidőpark Hrsz.:70546/11.


A közgyűlés napirendje:


 1. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a Takarékszövetkezet 2011. évi tevékenységéről 
      Előadó: Takács László elnök ügyvezető igazgató
          
2. napirend:
A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Felügyelő Bizottságának beszámolója a 2011. évi munkájáról
      Előadó: Kiss Béla FB elnök 
 
3. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Könyvvizsgálójának jelentése a 2011. gazdasági évről
     Előadó: Brehószkiné Mile Adrien könyvvizsgáló

4. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2011. évi mérlege megállapítása és elfogadása

5. napirend:  Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2011. évi eredménye felosztásáról

6. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 2012. évi üzleti terve elfogadásáról
     Előadó: Ölveti Zsolt ügyvezető igazgató
 
7. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 3 éves 2012-2014. évekre vonatkozó üzleti és kockázati stratégiai tervének elfogadása
     Előadó: Mohácsiné Banu Julianna ügyvezető igazgató

8. napirend: A HAJDÚ RENT Kft. 2011. évi mérlege megállapítása és elfogadása, valamint döntés a HAJDÚ RENT Kft. 2011. évi eredménye felosztásáról

9. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet és a HAJDÚ RENT Kft. összevont konszolidált beszámolója elfogadásáról

10. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet tisztségviselőinek    visszahívásáról,

11. napirend: A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet új tisztségviselőinek – az Igazgatóság elnökének és tagjainak, a Felügyelő Bizottság elnökének és tagjainak, valamint a könyvvizsgálónak – a megválasztásáról és díjazásuk megállapításáról
      Előadó: Kiss Béla FB elnök

12. napirend: Döntés a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet részjegy tőkéjének 56.000.000.- Ft összegről 100.000.000.- Ft összegre – új részjegyek kibocsátásával – történő felemeléséről

13. napirend: A Takarékszövetkezet Alapszabályának módosítása és módosításaival egységes szerkezetbe foglalt szövegének az elfogadása
      Előadó: Dr. Bencző Ákos ügyvéd

14. napirend: Különfélék
 
 
A közgyűlés anyaga kirendeltségeinken, valamint a Takarékszövetkezet honlapján www.hajdutakarek.hu megtekinthető.


A közgyűlés határozatképes, ha azon tagjainak legalább fele jelen van. A tag képviselő útján is gyakorolhatja tagsági jogait. Egy tag legfeljebb egy takarékszövetkezeti tagot képviselhet. Nem lehet képviselő az Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint más, az alapszabályban tisztséget betöltő személy, továbbá a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, abban az esetben a takarékszövetkezet a megismételt közgyűlést – mely a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes – 2012. április 18. napján 16.30 perckor tartja a közgyűlésre meghirdetett napirendi pontokkal a fent megjelölt helyszínen.


Debrecen, 2012. március 29.


A Takarékszövetkezet Igazgatósága nevében:

Takács László s.k.                                                                                                     
elnök, ügyvezető igazgató

 

[2012.01.24.]

CSÚCSKAMAT A HAJDÚ TAKARÉKNÁL

9% Csúcskamat a HAJDÚ TAKARÉK-nál

Tovább >>

A HAJDÚ TAKARÉK-nál most évi 9 % (EBKM: 9,00%) a kamat 6 hónapos lekötés esetén! Ragadja meg az alkalmat, kösse le pénzét hat hónapra és számítson a CSÚCSHOZAMRA!

A részleteket keresse Hirdetményünkben, valamint érdeklődjön kirendeltségeinken, vagy a 52/422-767-es telefonszámon.

[2012.01.02.]

Devizakiváltó hitel

Devizakiváltó hitel befogadásának felfüggesztése

Tovább >>

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2012.01.09-től nem áll módunkban befogadni deviza hitel kiváltásra vonatkozó hiteligényeiket!

Megértésüket köszönjük ! 
HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

[2011.12.01.]

Gyorsulnak a forintátutalások

A Magyar Nemzeti Bank rendelete alapján bevezetésre kerülő új átutalási rendszer meggyorsítja vállalkozása működését

Tovább >>

Az Ön számára két kedvező változás is várható 2012. július 2-ától a pénzforgalomban. Az egyik változás az, hogy felgyorsul azon elektronikus úton kezdeményezett belföldi forint átutalások lebonyolítása, amelyeket más banknál vezetett számlára indítanak. A másik változás az, hogy valamennyi forint átutalásnál lehetőség lesz az eddiginél több adat közlésére és fogadására. Az ezekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbi dokumentumok megnyitásával ismerheti meg.

Lakossági tájékoztató a napon belüli utalásról 1.

Vállalkozói tájékoztató a napon belüli utalásról 1.

Napközbeni átutalás_Gyakori kérdések_MNB_1.rész

Tájékoztató napközbeni átutalások adattartalmi változásairól

[2011.09.05.]

Közgyűlési Meghívó!

A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága az Alapszabály II. Fejezete 7. pontjának rendelkezései szerint Közgyűlést hív össze.

Tovább >>

Ideje:   2011.09.22. csütörtök 16.00 óra
Határozatképtelenség esetén a megismételt közgyűlés időpontja: 
2011.09.22. csütörtök 16:30 óra

( A megismételt közgyűlés jelenlévők számára való tekintet nélkül határozatképes.)

Helye:  Debrecen Böszörményi út 218/c Ász Rendezvényház


A közgyűlés napirendje:
 
1. A beolvadással megszűnt jogelőd Biharkeresztesi, valamint a Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezetek mérlegének, eredmény kimutatásának és eredmény felosztásának elfogadása.
Előadók: Brehószkiné Mile Adrien
Dr. Kalász Imre

2. A jogutód Hajdú Takarék Takarékszövetkezet egyesülési végleges vagyonleltárának és vagyonmérlegének elfogadása.
Előadó:   Morgós János független könyvvizsgáló

3. Különfélék....
- Tiszteletbeli igazgatósági taggá választás
- Egyebek

A közgyűlés anyaga az alábbi kirendeltségeinken megtekinthető:

Hosszúpályi, Monostorpályi, Hajdúbagos, Sáránd, Mikepércs, Hajdúszovát, Tépe, Derecske, Debrecen, Bethlen u. 6-8., Hajdúsámson, Nyíradony, Hajdúszoboszló, József A. út 6., Hajdúhadház, Bocskai tér 2/a, Téglás, Dózsa Gy. út 13., Józsa, Szentgyörgyfalvi út 9. Debrecen Mátyás király út 25-27.,  Bocskaikert Debreceni út 64., Biharkeresztes, Hősök tere 10., Berekböszörmény, Köztársaság tér 2-4., Körösszegapáti, Kossuth u. 46., Váncsod, Kossuth u. 81., Nagykereki, Kossuth u. 8., Berettyóújfalu, Dózsa Gy. u. 3-5., Biharnagybajom, Széchenyi u. 1., Sárrétudvari, Széchenyi u. 6., Szerep, Kossuth u. 5-7.,

 

A közgyűlés anyagát elolvashatja ITT (kattintson az ITT szövegre).

 

Debrecen, 2011. szeptember 05.


                                                                A Takarékszövetkezet Igazgatósága  nevében:
                                                                                             
                                                                                       Takács László s.k
                                                                                 elnök ügyvezető igazgató
 

[2011.07.05.]

SZERVEZETI VÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet, valamint a Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet a Cégbíróság 09-02-000644/51 számú végzésével 2011.06.30-val beolvadt a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezetbe.

Tovább >>

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket és Partnereinket, hogy a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet, valamint a Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet a Cégbíróság 09-02-000644/51 számú végzésével 2011.06.30-val beolvadt a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezetbe.

A nyitvatartási rend a beolvadt kirendeltségeken megváltozott. A zökkenőmentes kiszolgálás érdekében az új nyitvatartási rendről tájékozódhatnak a kirendeltségeken, vagy a honlapon.

                                                                      HAJDÚ TAKARÉK ügyvezetése

                                                                       

[2011.04.01.]

Közgyűlési meghívó

Ezúton is tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy Takarékszövetkezetünk 2011. április 19-én tartja évi rendes közgyűlését

Tovább >>

A közgyűlés anyagait itt elolvashatja (kattintson a közgyűlés szövegre): Közgyűlés anyagai. Az éves közgyűlés meghívója:

A HAJDÚ TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET (székhely: 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12/A. I/6.) Igazgatósága értesíti a szövetkezet tagjait, hogy közgyűlést hív össze az alábbiak szerint.


HIRDETMÉNY !

A közgyűlés helye:

Debrecen Böszörményi út 218/c Ász Rendezvényház

A közgyűlés ideje:

2011. április 19.(kedd) 16.00 óra


A közgyűlés napirendi pontjai:


1. Napirend: Döntés az Igazgatóság beszámolójának elfogadásáról a takarékszövetkezet 2010. évi tevékenységére vonatkozóan.

2. Napirend: Döntés a Felügyelő Bizottság beszámolója elfogadásáról a Felügyelő Bizottság 2010. évi munkájára vonatkozóan.

3. Napirend: A Könyvvizsgálói jelentés elfogadása a 2010. gazdasági évről

4. Napirend: A takarékszövetkezet 2010. évi mérlegének megállapítása, az eredmény felosztása, tisztségviselők díjazása, a könyvvizsgáló díjazásának megállapítása, a 2011 évi üzleti terv elfogadása, a stratégiai terv pontosítása.

5. Napirend: Döntés az Igazgatóság beszámolójának elfogadásáról a takarékszövetkezet Kgy. 15/2010/2. sz. határozatában foglalt átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezet elkészítéséről.

6. Napirend: A Felügyelő Bizottság tájékoztatójának elfogadása az átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetéről.

7. Napirend: A BMK Audit Konzulting Kft. könyvvizsgálói jelentésének elfogadása az átalakulási vagyonmérleg és vagyonleltár tervezetről.

8. Napirend: Döntés a takarékszövetkezetek vagyonmérleg tervezete, vagyonleltár tervezete, valamint a beolvadás során jogutód takarékszövetkezet nyitó vagyonmérleg tervezete, vagyonleltár tervezete elfogadásáról


Az Igazgatóság felhívja a szövetkezet tagjai figyelmét arra, hogy a jelen hirdetményben megjelölt napirendi pontokkal kapcsolatos iratokat – a tagok erre irányuló kérelme esetén – a takarékszövetkezet központjában bocsátja a tagok rendelkezésére.

A közgyűlés határozatképes, ha azon tagjainak legalább fele jelen van. A tag képviselő útján is gyakorolhatja tagsági jogait. Egy tag legfeljebb egy takarékszövetkezeti tagot képviselhet. Nem lehet képviselő az Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint más, az alapszabályban tisztséget betöltő személy, továbbá a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, abban az esetben a takarékszövetkezet a megismételt közgyűlést – mely a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes – 2011. április 19. napján 16 óra 30 perckor tartja a közgyűlésre meghirdetett napirendi pontokkal a fent megjelölt helyszínen.

Az Igazgatóság a közgyűlés későbbi időpontban történő esetleges folytatására időpontot nem határoz meg.

Az Igazgatóság felhívja a tagok figyelmét, hogy A hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. tv. 216. § (5) bekezdése, valamint a takarékszövetkezet alapszabálya 7.15. pontja rendelkezései szerint az átalakulásról (egyesülésről) szóló döntéshez a jelenlévő tagok kétharmadát kitevő szavazattöbbség szükséges.

 

Kelt: Debrecen, 2011. március 24.

Hajdú Takarék Takarékszövetkezet
Igazgatósága
 

Felhívjuk Tagjaink figyelmét, hogy a rendes éves közgyűlésünk utánt kerül sor a HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet, a Biharkeresztesi Takarékszövetkezet, a Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet egyesülése miatti összevont közgyűlésre is. Ennek a közgyűlésnek a hirdetménye a következő:

A HAJDÚ TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET (székhely: 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12/A. I/6.), a BIHARNAGYBAJOM ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET (székhely: 4172 Biharnagybajom, Széchenyi u. 1. szám), valamint a BIHARKERESZTESI TAKARÉKSZÖVETKEZET (székhely: 4110 Biharkeresztes, Hősök tere 10. szám) Igazgatóságai értesítik az egyesülő takarékszövetkezetek tagjait, hogy a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. tv. 81. § (2) bekezdése rendelkezései szerint közös közgyűlést hívnak össze az alábbiak szerint.


HIRDETMÉNY !

A közös közgyűlés helye:

Debrecen Böszörményi út 218/c Ász Rendezvényház

A közös közgyűlés ideje:

2011. április 19. (kedd) 18.00 óra


A közös közgyűlés napirendi pontjai:


1. Napirend: Döntés az egyesülési szerződés elfogadásáról

2. Napirend: Döntés az igazgatóság tagjainak és a felügyelőbizottság tagjainak a személyéről

3. Napirend: Döntés a Hajdú Takarék Takarék-szövetkezet alapszabálya módosításáról, valamint a módosításaival egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya elfogadásáról.


Az Igazgatóságok felhívják az egyesülő szövetkezetek tagjai figyelmét arra, hogy a jelen hirdetményben megjelölt napirendi pontokkal kapcsolatos iratokat – a tagok erre irányuló kérelme esetén – az egyesülő takarékszövetkezetek a központjaikban bocsátja a tagok rendelkezésére.

A közös közgyűlés határozatképes, ha azon az egyesülő takarékszövetkezetek tagjainak takarékszövetkezetenként számítva legalább a fele jelen van. A tag képviselő útján is gyakorolhatja tagsági jogait. Egy tag legfeljebb egy takarékszövetkezeti tagot képviselhet. Nem lehet képviselő az Igazgatóság vagy Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai, valamint más, az alapszabályban tisztséget betöltő személy, továbbá a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Amennyiben a közös közgyűlés határozatképtelen, abban az esetben az egyesülő takarékszövetkezetek a megismételt közös közgyűlésüket – mely a megjelent tagok számára tekintet nélkül határozatképes – 2011. április 19. napján 18 óra 30 perckor tartja a közös közgyűlésre meghirdetett napirendi pontokkal a fent megjelölt helyszínen.

Az Igazgatóságok a közös közgyűlés későbbi időpontban történő esetleges folytatására időpontot nem határoznak meg.

Az Igazgatóságok felhívják a tagjaik figyelmét, hogy A hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. tv. 216. § (5) bekezdése rendelkezései szerint az átalakulásról (egyesülésről) szóló döntéshez a jelenlévő tagok kétharmadát kitevő szavazattöbbség szükséges.

 

Kelt: Debrecen, 2011. március 24.

HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet
Igazgatósága

Biharkeresztesi Takarékszövetkezet
Igazgatósága

Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet
Igazgatósága

 

 

[2011.01.21.]

HIRDETMÉNY VÁLTOZÁS!

Betét kondíciók, Vállalkozói pénzforgalmi számla kondíciók, SMS díj változás!

Tovább >>

 

Betét kondíciók 2011.01.24-től!
Vállakozói pénzforgalmi számla kondíciók 2011.02.01-től!
SMS díj változás! 10.-Ft/tétel 2011.02.01-jétől!

Tovább a hirdetményekre!

SMS szolgáltatás módosítási lap

[2011.01.13.]

SZJA igazolás

Tájékoztató a 2010. évi lakáscélú hiteltörlesztés után igénybe vehető kedvezménnyel kapcsolatosan

Tovább >>

Tisztelt Ügyfelünk!
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) szerint több feltétel együttes fennállása esetén jogosult a magánszemély a lakáshitel törlesztés utáni személyi jövedelemadó kedvezmény igénybevételére. A feltételrendszer egyik lényeges eleme az, hogy a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben érvényesíthető a kedvezmény.
Takarékszövetkezetünk a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben mindazon ügyfelünk részére automatikusan megküldte a kedvezmény érvényesítéséhez szükséges igazolást, amely hitelek megfelelnek a 2006. december 31-én hatályos Szja. tv. 38.§-ában foglalt feltételeknek.
Ennek megfelelően 2010. évre vonatkozóan lakáshitel törlesztéséhez kapcsolódó
adókedvezmény érvényesítésére vonatkozó igazolást csak azon ügyfeleink részére állítja ki és küldi meg automatikusan Takarékszövetkezetünk – 2011. január 31-ig –, akik a hitel törlesztését a 2006. évben kezdték meg.
A már említett időbeli korlátozástól függetlenül, (azaz akik 2006. év előtt is törlesztették már hitelüket) – az Szja. tv. meghatározott élethelyzetekben, az előző szabálytól eltérően – további években is biztosítja a kedvezmény igénybe vételének lehetőségét.
A törvény szerint az említett 1 + 4 éves időbeli korláton túl azok jogosultak a lakáshitelhez kapcsolódó adókedvezményre, akiknek
– a felvett hitel (külön jogszabály szerinti) megelőlegező kölcsönnek minősül, vagy
– a hitel igénylője a hitel igénylésekor nem volt jogosult (a külön jogszabály szerinti)
lakásépítési kedvezményre, illetve megelőlegező kölcsönre és az adott évben (jelen
esetben 2010. adóévben) családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van.
A megelőlegező kölcsönre, lakásépítési kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a
lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) Kormányrendelet tartalmazza. A
Kormányrendelet 5/A. § (2) bekezdése szerint megelőlegező kölcsönt gyermektelen vagy egygyermekes fiatal házaspár, – azaz olyan házaspár, ahol a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét – kérhetett a jövőben megszületendő gyermek(ek)re tekintettel.
A megelőlegező kölcsönt csak új lakás felépítésére, vásárlására lehetett igénybe venni
(családi ház és ikerház tetőterében épített, vásárolt lakás esetében nem). A megelőlegező kölcsön sajátossága, hogy az adósoknak a törlesztést a gyermekvállalási határidő eredménytelen letelte után kell megkezdeniük.
Ha a kölcsön egésze megelőlegező kölcsön volt, akkor abban az esetben merül fel a törlesztési kedvezmény érvényesíthetősége, ha a vállalt gyermek nem született meg vagy az adósok elváltak, mielőtt gyermekvállalásukat teljesítették volna, és a kölcsön törlesztése már 2007. január 1-je előtt megkezdődött.
Természetesen ilyen esetben is csak azokra az évekre érvényesíthető a kedvezmény, amikor az adósnak egyébként van már egy másik családi pótlékra jogosult gyermeke vagy a törlesztési időszakban születik gyermeke, aki után családi pótlék jár. Érvényesíthetik a kedvezményt azok is, akik úgy vettek fel lakáscélú hitelt, hogy az nem megelőlegező kölcsön volt, mivel arra nem voltak jogosultak és/vagy lakásépítési kedvezményre sem voltak jogosultak, ha a felvett hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdték és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden olyan – a törvényben előírt feltételeknek
egyébként megfelelő nem megelőlegező kölcsönként felvett – lakáscélú hitel esetén is (ha annak törlesztése 2007. január 1-je előtt megkezdődött) érvényesíthető a törlesztési
kedvezmény a hosszabb időtartamban, amely mellett a lakás megszerzéséhez a hitelt
igénylő(k) a lakásépítési kedvezményt (ún. „szoc.pol” kedvezményt) nem kapták meg (mert arra nem voltak jogosultak, illetve azt nem is kérték, mert úgy ítélték meg, hogy nem jogosultak rá) és a törlesztés időszakában van (lett) családi pótlékra jogosult gyermekük.
Amennyiben tisztelt ügyfelünk az előbbi feltételeknek megfelel, akkor a törlesztés hatodik évében és az azt követő években is jogosult lehet – az összes többi feltétel együttes vizsgálatának eredményétől függően –, a kedvezmény igénybevételére.
Az adókedvezmény érvényesítésének további feltételei lehetnek:
– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 40 százaléka, feltéve, hogy
 a hitel alapján a magánszemély kamattámogatásban részesül, valamint
 a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 15 millió forintot nem haladja (nem
haladta) meg,
– a kedvezmény mértéke a hiteltörlesztés 30 százaléka, feltéve, hogy
 a magánszemély által felvett hitel(ek) összege a 10 millió forintot nem haladja (nem
haladta) meg.
–A hitelfelvételnek a törvényben meghatározott lakás célokat kell szolgálnia;
–A magánszemély által igénybe vehető adókedvezmény maximális összege nem haladhatja meg a 120 ezer forintot;
– Az igénybe vehető adókedvezmény meghatározásakor figyelemmel kell lenni a törvény által meghatározott jövedelemkorlátra is.
Az előbbi feltételek fennállásának vizsgálata ügyfelünket terheli, hiszen Bankunknak nem lehet tudomása pl. arról, hogy Önnek nincs-e esetleg más banknál is hitele, így az Ön által felvett hitel(ek) összege meghaladja-e a 15 vagy a 10 millió forintot.
Takarékszövetkezetünk minden ügyfele részére pótlólag kiállítja az igazolást, amennyiben ügyfelünk az időbeli korlátot meghaladó időszakra vonatkozó kedvezmény érvényesítésére előírt feltételeknek megfelel és a honlapunkon elhelyezett nyomtatványt kitöltve kéri az igazolást állítását Takarékszövetkezetünknél. Az aláírt nyomtatványt faxon, postai úton küldheti meg vagy személyesen is átadhatja bármely kirendeltségünkön.
Természetesen azon ügyfeleinknek is pótoljuk vagy javítjuk a már megküldött igazolást, akik esetleg nem kapták meg, vagy elveszett az igazolás.
Az SZJA igazolással kapcsolatos további felvilágosításért kérjük hívja a 06/52/422-767-es számot vagy keresse fel személyesen a Debrecen Bethlen u. 6-8. sz. alatti, vagy bármely kirendeltségünket!

Igazolás nyomtatvány a következő linkre kattintva: igazolás.

[2010.10.19.]

PayPass fizetés a TakarékPontoktól

A magyar piacon elsőként egyedi karórát is használhatunk fizetésre. A TakarékPont hálózat csatlakozik a világszerte már sikeresen működő PayPass fizetési rendszerhez, a hálózat jóvoltából ugyanakkor Magyarországon elsőként nem csak bankkártyával lehet majd PayPass technológiával fizetni, hanem egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett egyedi karórával is.

Tovább >>

A TakarékPont hálózatokban november elejétől igényelhetők a MasterCard PayPass fizetési technológiáját alkalmazó bankkártyák és karórák, melyek tranzakciónként maximum 5000 forintos értékhatárig biztosítják a gyors és egyszerű fizetést az erre alkalmas PayPass elfogadóhelyeken. A MasterCard által 2002-ben bevezetett PayPass érintésnélküli fizetési technológia a kisösszegű költések esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél, hiszen jóval gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé. A PayPass kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass és a hagyományos kártya használatában. PayPass kártyát és karórát a TakarékPont meglévő, és új ügyfelei is igényelhetik az összes TakarékPont számlacsomag mellé második fizetési eszközként, illetve PayPass kártyát a TakarékBank Alapszámlájához is, mint főkártya és/vagy társkártya.

A PayPass kártyatechnológia felfutását jól mutatja, hogy a MasterCard kártyatársasággal együttműködő hitelintézetek kevesebb, mint nyolc év alatt 78 millió PayPass bankkártyát bocsátottak ki, az elfogadóhelyek száma pedig mára világszerte eléri a 245 ezret. Európában elsőként Törökországban fizethettek az ügyfelek másodpercek alatt, ma már pedig a brit, francia, lengyel, német, norvég, olasz, román, spanyol, svájci, szerb, szlovák, szlovén és magyar ügyfelek is használhatják a PayPass rendszert. Magyarországon a TakarékPont hálózat az elsők között vezette be az érintésnélküli fizetést, ám abban első és egyedülálló a piacon, hogy ügyfelei nem csak egy hagyományos plasztik, hanem egy egyedi karóra segítségével is élvezhetik a gyors fizetés előnyeit.

„Tapasztalataink szerint miközben a kártyás fizetések száma folyamatosan nő, az egyes tranzakciók során elköltött összegek nagysága viszont csökken.” – magyarázza Brezina Szabolcs, a TakarékBank ügyvezető igazgatója. „Egyre többen fizetnek kártyával 5000 forint alatt, egyre többen – és elsősorban a fiatalok – választják az elektronikus megoldásokat akár hétköznapi szükségleteik fedezésére is. Ezekre a változó igényekre a TakarékBank folyamatos fejlesztésekkel reagált az elmúlt években, és reagál most is a PayPass kártya és karóra bevezetésével.” – teszi hozzá az ügyvezető.

A PayPass karóra bevezetése a TakarékBank és a TakarékPont hálózat egyedi és innovatív válasza a fiatal generáció dinamikus életformájából adódó igényeire. A karóra bevezetésével azonban világszerte is élvonalban jár a hazai hálózat, hiszen míg a PayPass rendszer már 36 országban elérhető, karórás fizetési módszert eddig mindössze öt országban (az Egyesült Arab Emirátusokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Tajvanon és Törökországban) vezettek be a pénzintézetek, a MasterCard adatai szerint.

„Meggyőződésem, hogy az érintés nélküli fizetési technológia hatékonyan segíti majd a készpénzkímélő, így a bankkártyás fizetés terjedését, és új felhasználók számára teszi vonzóvá a kártyás fizetést” – emelte ki Kovács Szabolcs, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati igazgatója. „A PayPass karóra is egyszerre tetszetős divattárgy és technikai újdonság, így minden megvan benne ahhoz, hogy vonzó legyen a fiatal, újdonságokra fogékony közönség számára is, akik jó eséllyel felismerik, hogy órával fizetni nem csupán praktikus módja személyes pénzügyeik kezelésének, de egyszerre izgalmas és újfajta élmény.”

A PayPass karóra kapcsolódhat az összes TakarékPont számlacsomaghoz, és a már meglévő ügyfelek is igényelhetik. A PayPass kártya és a trendi fizetési formákra vágyók igény szerint választhatnak, hogy csak kártyát, csak karórát (más bankkártya mellett), vagy mindkettőt megrendelik.

A technológia gyors hazai elterjedését támasztja alá az is, hogy a PayPass már bizonyított az elfogadói hálózatban is, hiszen a technológiának köszönhetően ma olyan üzletek és kereskedők fogadnak el bankkártyát, akik ezt megelőzően a túlnyomóan kisösszegű és gyors ügyfélkezelést igénylő pénztári gyakorlatuk miatt nem tették ezt. A PayPass kipróbált, működő megoldást kínál ezen a területen is, átütő sikerének is ez a kulcsa, – tette hozzá Kovács Szabolcs a MasterCard részéről.

A PayPass fizetőrendszer teljes országos hálózatának kiépítése folyamatos, Budapesten jelenleg több mint 200 elfogadóhely van, az országos lefedettség pedig a felhasználók számának növekedésével együtt emelkedik majd. Ehhez a TakarékPont hálózat is jelentősen hozzájárul majd, a vidéki lefedettség erősítésével az év végéig mintegy 1000 PayPass elfogadóhely üzemeltetését tervezi elérni.

 

[2010.10.19.]

Bankolás „fiatalul” A fiatal ügyfelek igényei új megoldások keresésére ösztönzik a bankokat

A legifjabb banki ügyfelek új igényeket támasztanak a bankok felé, új nyelvet beszélnek a pénzügyek területén is: számukra a bankkapcsolat nem a jól bejáratott „hivatali jellegű” ügyintézőt, hanem a bankkártyát és az internetbankot jelenti - derül ki a Takarékbank felkérésére a Xallis Consulting pénzügyi piackutató által készített legfrissebb reprezentatív kutatásból, amely a 30 év alattiak bankolási szokásait vizsgálta.

Tovább >>

A megkérdezettek közül legtöbben az internetbankot és a bankkártyát említették elsőre arra a kérdésre, hogy a következő egy évben milyen termékeket és szolgáltatásokat terveznek igénybe venni azok közül, amelyeket még nem használnak. A konkrét termékek iránt támasztott követelményeknek azonban a hagyományos megoldásokkal már egyre nehezebb megfelelni, folyamatos innovációra van szükség.

Érdekes tendencia, hogy a fiatalok kritikusan kíváncsiak az adott hitelintézet tevékenységére, az általuk kínált termékekre, és szolgáltatásokra. Arra a kérdésre, hogy mi alapján választanak bankot, a válaszadók többsége azt felelte, hogy minél több ismeret alapján az adott hitelintézetről. Kompetens, sikeres személyre valló döntéseket kívánnak hozni: olyanokat, amelyekkel életkori társaik körében tiszteletet, elismerést, figyelmet vívhatnak ki – mutat rá a kutatás, amely szerint a hagyományos banki modell ideje lejárt. Szüleikkel ellentétben ugyanis a fiatalok nem fogadják el a bank és köztük feszülő információs aszimmetriát: tudni, befolyásolni, kontrollálni akarják a nekik szóló termékeket.

Mire kíváncsiak a legifjabb bankolók? A felmérés szerint három prioritás van: mennyire könnyen, és kényelmesen tudnak azért a bankfiókba menni, hogy számlát nyissanak; van-e kifejezetten nekik szóló szolgáltatás-csomag; milyen termékekkel rendelkezik a bank, amelyek azonnal segítenek nekik szociális vágyaik kiteljesítésében. (Amelyekkel életkori társaik körében tiszteletet, elismerést, figyelmet vívhatnak ki.) Utóbbi kettőt a válaszadók ötöde említette prioritásként.

Az internetbank kapcsán bár nem meglepő, szintén érdekes a trend: míg alig tíz éve az elektronikus és online csatornákon végzett banki műveletek száma elenyésző volt a hagyományos ügyintézési formákhoz képest, addig ma már azon fiatalok száma a kevés, akik nem elektronikusan, vagy online intézik pénzügyeiket. A TakarékBank adatai szerint a 18-29 évesek körében már 60 százalék azon ügyfelek aránya, akik legszívesebben az interneten keresztül bonyolítják le banki ügyleteiket, és ott informálódnak aktuális egyenlegükről is.

Hol költenek és mennyit?

A TakarékBank egy kifejezetten a kis összegű költéseket vizsgáló felmérése szerint például a 18-29 évesek körében 3000 forint alatt jellemzően nagy gyakorisággal vásárolnak a megkérdezettek, és arra a kérdésre, hogy hol bonyolítják ezeket a tranzakciókat, elsőként a szupermarketek, benzinkutak, gyorséttermek, mozik és bevásárlóközpontok szerepelnek a válaszokban.

A folyamatos kutatások megállapításai alapján a TakarékBank az elmúlt időszakban fejlesztéseinek jelentős részét a fiatalokat hatásosan megszólító termékek kifejlesztésére fordította. Az ugyanis szintén látszik a magyar piacon, hogy az igazán innovatív hitelintézetek már nyitottak a korcsoport felé, ám legtöbbjük csak a nem saját terméküknek számító Diákhitel értékesítésével, vagy a banki termékek alapjának számító valamely bankszámlával célozták meg a potenciális ügyfeleket.

Ennek köszönhetően a bank a tavalyi évben egy „villantós bankkártyával” igyekezett belopni magát a hazai fiatalság szívébe: ezt az értékesítés szűk éve alatt több mint 5500 fiatal igényelte, míg csak a TakarékPont hálózatban annak indulása óta összesen csaknem 9000 kifejezetten a fiataloknak szóló számlacsomagot értékesített a hálózat.
November elejétől pedig a PayPass bankkártya és karóra bevezetésével igyekszik a TakarékBank kiszolgálni a fiatal ügyfelek igényeit. A TakarékPont hálózat a következő bő fél évben mintegy 10 ezer PayPass karóra kibocsátását tervezi.

 

[2010.09.30.]

Új szelek fújnak a banki szolgáltatások piacán is

A fiatal banki ügyfelek folyamatos innovációra ösztönzik a hitelintézeteket. Miközben az ügyfelek szegmentálása jó ideje a bankok kiemelt tevékenysége –hol a nyugdíjasokra, hol a családosokra, az egyéni vállalkozókra, a gyerekekre, vagy éppen a nagyvállalatokra fókuszálva – ügyféloldalon a folyamatosan változó igények állítják őket újabb és újabb feladatok elé. A legfrissebb kutatások szerint azonban a hagyományos banki termékekkel egyre nehezebb kiszolgálni a legfiatalabb bankolók táborát, akik az ügyfélkörön belül a legnagyobb mértékben élénkítik az egyszerű, gyors és főleg ingyenes elektronikus illetve online megoldások iránti keresletet.

Tovább >>

Ami a banki termék- és szolgáltatáspalettát illeti: pozitív tendencia, hogy a fiatal korosztály (döntően diákok) egyre felelősebben gondolkodik a megtakarításokat illetően. A jó színvonalú életminőség zálogának például több közelmúltbeli felmérés eredménye szerint is azt tartják, hogy már fiatalon megtanulnak jól bánni a pénzzel, amihez kifejezetten igénylik a pénzügyi oktatás dinamizálását is. A hitelek oldalán a szabályozás és a kölcsönök általános jellemzői kevés kreativitást engednek a termékfejlesztőknek, de a diákok korcsoportjában erre még a keresleti oldal is csak mérsékelten ösztönzi őket. Érdekesebb a helyzet a banki szolgáltatások tekintetében, ahol egyre innovatívabb, és konkrétabb elvárásokat fogalmaznak meg az ifjú bankolók – derül ki a TakarékBank által végzett több kutatásból is.

Míg alig tíz éve az elektronikus és online csatornákon végzett banki műveletek száma elenyésző volt a hagyományos ügyintézési formákhoz képest, és döntően csak egy menedzser típusú réteg élt ezekkel a lehetőségekkel, addig ma már azon fiatalok száma elenyésző, akik nem elektronikusan, vagy online intézik pénzügyeiket. A Takarékbank adatai szerint a 18-29 évesek körében már 60 százalék azon ügyfelek aránya, akik legszívesebben az interneten keresztül bonyolítják le banki ügyleteiket, és ott informálódnak aktuális egyenlegükről is. „Ezekre a változó igényekre a Takarékbank folyamatos fejlesztésekkel reagált az elmúlt években, és reagál a jövőben is.” emeli ki Brezina Szabolcs, a TakarékBank ügyvezető igazgatója, aki a fiatal korosztálynak szóló fejlesztéseket vezeti a takarékszövetkezetek ernyőbankjánál.„Szintén a közelmúlt tendenciája, hogy tapasztalataink szerint a fiatalok körében jelentősen növekszik a kisebb összegű tranzakciók száma, tehát egyre inkább az elektronikus megoldásokat választják akár hétköznapi szükségleteik fedezésére is,” – magyarázza az ügyvezető. [

A TakarékBank egy kifejezetten a kis összegű költéseket vizsgáló felmérése szerint például a 18-29 évesek körében 3000 forint alatt jellemzően nagy gyakorisággal vásárolnak a megkérdezettek, és arra a kérdésre, hogy hol bonyolítják ezeket a tranzakciókat, elsőként a szupermarketek, benzinkutak, gyorséttermek, mozik és bevásárlóközpontok szerepelnek a válaszokban.
„Jól látható, hogy itt a fiatalokra jellemző életforma hogyan alakítja a pénzügyi szokásokat. Az nem meglepő, hogy ezeknél a költéseknél kiemelten fontos a fiatal ügyfeleinknek, hogy a fizetési mód minél olcsóbb legyen, az ugyanakkor már érdekesebb megállapítás, hogy a fizetési eszköz tekintetében a legfontosabb számukra az, hogy kis helyen elférjen, jól nézzen ki, de az is, hogy minél több helyen lehessen használni,” – emeli ki Brezina Szabolcs.

A folyamatos kutatások megállapításai alapján a TakarékBank az elmúlt időszakban fejlesztéseinek jelentős részét a fiatalokat hatásosan megszólító termékek kifejlesztésére fordította. Ennek köszönhetően a bank a tavalyi évben egy „villantós bankkártyával” igyekezett belopni magát a hazai fiatalság szívébe, jelenleg pedig olyan fejlesztéseken dolgozik, amelyek még az idén újabb, fiataloknak szóló termékek bevezetését teszik lehetővé.

„A takarékszövetkezeteken keresztül az egyik legnagyobb országos lefedettséggel rendelkezünk, így a fiatal korosztályok megszólításában is jelentős szerepe van hálózatunknak. Ezt a helyzeti előnyünket úgy tudjuk igazán kihasználni, ha jól ismerjük a fiatalok igényeit és saját nyelvükön tudjuk megszólítani őket. Úgy szeretnénk bevezetni őket a banki ügyek világába, hogy azt ők is <menőnek> érezzék” – teszi hozzá Brezina Szabolcs.

 

[2010.05.26.]

Sokat számít a saját automaták száma

Ismét bővült a korlátlan számú, ingyenes készpénzfelvételt kínáló bankok köre. A saját bankautomaták száma a harmadik legfontosabb tényező a bankválasztásban, ugyanis az ügyfelek tudatában a ATM-hez az olcsó készpénzhez jutás képzete kapcsolódik – derül ki a TakarékBank és a Xallis Consulting közelmúltban elvégzett, országos, reprezentatív adatfelvételen alapuló elemzéséből. A TakarékBank által létrehozott TakarékPont országos együttműködés mára megteremtette a lehetőséget 773 hazai ATM korlátlan számú, ingyenes használatára.

Tovább >>

A legutóbbi bankválasztását a megkérdezettek jelentős része személyes ajánlások alapján tette meg, míg a második legfontosabb szempont a fiókhálózat mérete volt: a lakosság jelentős része még mindig fontosnak tartja, hogy a kiválasztott bankjának legyen fiókja a lakóhelye közelében. A harmadik legfontosabb szempont a saját ATM-ek száma volt, amelyet a megkérdezettek egyötöde tartott meghatározónak.

A felmérés adataiból kitűnik, hogy a saját ATM hálózat nagysága főként a 18-34 év közötti korosztály számára, illetve a nagycsaládosok számára kiemelten fontos tényező. A takarékszövetkezeti ügyfelek az elmúlt időszakban fele olyan gyakorisággal vettek fel készpénzt, mint a piaci átlag. Ez két tényezővel magyarázható: egyrészt a takarékszövetkezeti ügyfelek jelentős része a lakhelye közvetlen közelében található bankfiókot keresi fel rendszeresen, másrészt sokuk számára nem egyértelmű, hogy a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó valamennyi, országszerte 773 ATM-et kedvezményesen, saját automataként tudja igénybe venni.

„A felmérésből is kitűnik, hogy sokak számára nem ismert: a takarékszövetkezetek működtetik az ország második legnagyobb bankautomata-hálózatát, amely a szoros együttműködés következtében az egész ország területén, sokszor a legeldugottabb településen is éjjel-nappali kedvezményes készpénzhez jutást biztosít az integráció valamennyi ügyfelének” – tájékoztat Egerszegi Ádám, a Takarékbank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója.

Forrás: Pénzintézetek adatközlése (2010. május 21.)

 


Készpénzfelvétel – akár ingyen

A sok helyen elérhető saját ATM-hálózatot a válaszadók azért tartják fontosnak, mert a legtöbb pénzintézet bankkártyájával saját automatából jóval olcsóbban lehet készpénzhez jutni, mint idegen ATM-ből. A készpénzfelvétel díjának szerepe tehát jelentősen befolyásolja az ügyfelek elégedettségét.

Fentiek miatt már több példa van arra, hogy adott számlacsomagok tulajdonosainak egy adott pénzintézet havonta egy vagy két saját ATM-es végrehajtott készpénzfelvétel díját elengedi. Ugyanakkor Magyarországon ma még csak egy-két piaci szereplő biztosít ingyenes, korlátlan számú készpénzfelvételi lehetőséget ügyfeleinek. Hozzájuk csatlakozott most a takarékszövetkezetek hálózataként működő TakarékPont, amelynek Célegyenes elnevezésű számlacsomagja több mint 750 hazai ATM-en keresztül korlátlan számú ingyenes készpénzfelvételre kínál lehetőséget.

 

[2009.02.11.]

Másfélszeresére bővült a TakarékPont fiókhálózata

2008. májusi megalakulása idején 143, február elejére országszerte már 213 takarékszövetkezeti és bankfiók csatlakozott a TakarékPont hálózatához, miközben újabb takarékok csatlakozásáról is folynak az egyeztetések. Az ország minden pontján egységes lakossági termékeket azonos márkanév és logó alatt kínáló, dinamikusan bővülő együttműködésben részt vevő takarékok ezentúl - Hungária Hitelkártya néven - már közös hitelkártyát is forgalmaznak.

Tovább >>

A TakarékPont ügyfelei a hitelkártyát február 5-től igényelhetik az érintett bankfiókokban. Az akár 500 ezer forintos hitelkeretet biztosító (MasterCard) Hungária Hitelkártyához április végéig igényelt kártyák esetén első éves kártyadíj, illetve rendelkezésre tartási jutalék nélkül lehet hozzájutni.

A TakarékPont a takarékszövetkezeti integráció hitelintézeteinek egységes piaci fellépése és versenypozíciójuk megőrzése érdekében formálódott - minden eddiginél szorosabb - együttműködése. A hálózathoz tartozó fiókokban már eddig is számos szolgáltatástípus volt elérhető: többféle számlacsomag, illetve személyi kölcsön, lakástakarék-pénztári konstrukció, valamint a TakarékInvest befektetési termékei szerepeltek a palettán. Az együttműködés középtávú célja, hogy néhány éven belül - a takarékszövetkezeti szektorban működő mintegy 800 fiók bevonásával - az ország messze legnagyobb bankfiókhálózatát hozza létre.

(Forrás: www.tozsdeforum.hu)

 

[2009.01.15.]

Épül az ország legnagyobb bankfiókhálózata

Május elsejével megújult, minden eddiginél szorosabb együttműködést alakítottak ki a takarékszövetkezetek és a TakarékBank. A TakarékPont nevet viselő hálózatban részt vevő takarékszövetkezetek az ország minden pontján egységes – más bankok hasonló termékeivel közvetlenül összehasonlítható - lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt.

Tovább >>

A TakarékBank elsődleges feladata a takarékszövetkezetek egységes piaci fellépésének megteremtése és versenypozíciójuk megőrzése. Ennek érdekében központi szereplőként létrehozta és koordinálja a takarékszövetkezetek minden eddiginél szorosabb együttműködési formáját, a TakarékPontot. A 14 takarékszövetkezet 143 fiókjában induló TakarékPont már a kezdeti időszakban is országos lefedettséget biztosít (a Dunántúlon a legnagyobb, Észak-Magyarországon a legkisebb jelenléttel), ráadásul a részvevők száma várhatóan már a következő hónapokban jelentősen bővül.

Csicsáky Péter, a TakarékBank vezérigazgatója elmondta: „Az év végére a TakarékPont jelenlegi fiókszáma akár a duplájára is nőhet, két-három éven belül pedig szeretnénk elérni, hogy - a mintegy 1600 takarékszövetkezeti fiók felének csatlakozásával - ez legyen a legnagyobb hazai bankhálózat. A TakarékPont ugyanakkor egyfajta minőségi védjegy is: a csatlakozás feltétele, hogy az adott takarékszövetkezet a TakarékPont valamennyi termékét, megfelelő színvonalon legyen képes kínálni ügyfeleinek.”

A TakarékPont hatékonysága a résztvevő felek közötti feladatmegosztásban rejlik: miközben a helyi, a közvetlen értékesítéshez kapcsolódó tevékenységeket továbbra is az önálló takarékszövetkezetek végzik, a közös termékek fejlesztése és oktatása, a központi IT rendszer kialakítása, illetve az országos szintű marketingfeladatok ellátása a TakarékBank feladatává válik. Ily módon az egyes szereplők képesek a piac változásaira gyorsan, rugalmasan, egységes és versenyképes termékek kínálatával reagálni, miközben nem vész el a helyi viszonyok kiváló ismeretéből fakadó piaci előny sem.

A TakarékPont számos lakossági szolgáltatástípust kínál. TakarékClassic név alatt többféle számlacsomag, valamint – forint és devizaalapú - hiteltermék található. TakarékPlus név alatt különböző külső szolgáltatóknak a TakarékPont hálózatán keresztül kínált speciális termékeit – lakás-előtakarékosság, biztosítási- a közeli jövőben lízingkonstrukciók, stb. – találjuk, míg a különféle számla- és befektetési termékek a már tavaly bevezetett TakarékInvest szolgáltatáskörben érhetőek el. Középtávon várhatóan vállalati termékek is felkerülnek majd a közös termékek palettájára.

 

Megújuló TakarékBank
A TakarékBank – a TakarékPont együttműködés kezdetét jelképes mérföldkőnek tekintve - közel húszéves működés után megújult arculattal jelenik meg. Az új arculat egyszerre jelképezi a bank modern, innovatív jellegét, ugyanakkor a takarékszövetkezeti együttműködés folyamatos elmélyítésére vonatkozó elkötelezettségét is.


A bank új logója jól kifejezi küldetését, a közös célok felé történ? elmozdulást, amelynek hatása a sikeres együttműködésből származó szinergiában, a nagyobb eredményességben is megmutatkozik.

Az arculati váltás azt a nagy ívű megújulást kívánja a TakarékBank külső megjelenésében is érzékeltetni, amelynek keretében a bank az elmúlt években a pénzügyi és befektetési szolgáltatások teljes spektrumában versenyképes megoldásokat alakított ki. E megújulás jegyében került sor például az elmúlt évben a TakarékInvest bevezetésére. Eközben a bank két leányvállalattal is bővítette érdekeltségi körét: a 100 százalékos tulajdonban lévő Takarék Alapkezeló Zrt. befektetési alapok széles palettája mellett a banki portfoliót kezeli, miközben a 24 százalékban tulajdonolt Next-Faktor Zrt. a kis- és középvállalkozói ügyfélkör számára kíván likviditásmenedzsment megoldásokat biztosítani. Ennek az intenzív fejlődési folyamatnak újabb, meghatározó állomása a TakarékPont bevezetése.

A TakarékBank és a TakarékPont által alkalmazott közös arculat a közös célokat és közös értékeket, az egységes minőségi szolgáltatások iránti kölcsönös elkötelezettséget kívánja kifejezni.
 

Reggeli riport - deviza és állampapírpiac

A linkre kattintva megtalálja az aktuális reggeli deviza és állampapír piaci riportunkat, mely segíti Önt a mindennapi pénzügyek elemzésében.

image
MAGYAR TAKARÉK BLOG

Információk a takarékok világáról. Mit tudnak a vidék bankjai, miben mások, mint a többi pénzintézet, milyen a helyzetük a hazai piacon, hogyan tovább? Elemzések, vélemények, hírek, érdekességek a téma szakértőitől.

image

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...